Wadenoijen 5 – BRC 2 zon

Zondag 24 september stond voor BRC 2 Zondag de eerste competitie wedstrijd op het programma. In en bij Wadenoijen moest er gespeelt worden tegen het plaatselijke 5e elftal.

Bij aankomst bleek al snel dat, in tegenstelling tot de voorgaande 3 bekerwedstrijden, wij dit keer zelf een leeftijdsvoordeel hadden. Wadenoijen 5 is een elftal waar wij de afgelopen jaren meerdere keren tegen gespeeld hebben en ook bij hen bleek er weinig te zijn veranderd.

Allereerst weer een terugblik op de voorafgaande week. We beginnen bij de afsluitende donderdag training. Nu zul je zeggen dat voor de start van de competitie iedereen nog even aan de staf wil laten zien dat ze op zondag in de basis moeten, maar niets bleek minder waar. Zou het door de regen komen of doordat het grote Ajax in Europa moest aantreden? Feit was wel dat de training werd afgewerkt met negen spelers, waarvan er minstens vier zijn die normaal gesproken alleen trainen. Laten we zeggen dat de training niet hoogstaand was en toen er binnen 45 minuten een eindstand van 20-16 op het bord stond, werd snel de kantine opgezocht. In de kantine werd het gebruikelijke niveau wel gehaald en gingen de aanwezigen na 00:00 gelukkig richting huis.

Op zaterdag besloot uw insider ook nog even de wedstrijd van het 1e elftal mee te pakken.  Onze paradepaardjes traden in een derby aan tegen MVV’58 uit Meteren. Na een vroege 1-0 voorsprong had BRC het moeilijk en stond het bij rust 1-2 achter. Als kenner moet ik zeggen dat BRC hier goed mee weg kwam, want MVV had zeker de kansen om de wedstrijd voor rust al te beslissen. Na rust wist BRC de wedstrijd uiteindelijk toch nog om te draaien, waardoor er een 3-2 eindstand op het bord stond. Uw insider had graag van deze 2e helft een wat uitgebreider verslag willen schrijven, echter werd hij gegijzeld op het terras en gedwongen om alcoholische dranken te nuttigen. Namens BRC 2 Zondag willen we het eerste feliciteren met hun eerste zege en wij hopen in mei gezamenlijk het kampioensfeest te kunnen vieren.

Nu hoor ik u denken, nu al praten over een kampioenschap is dat niet wat vroeg. Nou daar denkt de staf van BRC 2 zondag toch anders over. Zoals altijd, voor aanvang van het seizoen, heeft de staf afgelopen week in een geheime meeting de doelstellingen van het seizoen vastgesteld. Hier werden twee duidelijke doelstellingen geformuleerd. Doelstelling 1: het kampioenschap, bij een groot deel van de selectie beginnen de jaren nu toch echt te tellen en mochten we een keer kampioen willen worden, dan moet het dit jaar echt gebeuren. Doelstelling 2: altijd de 3e helft winnen, gezien de selectiesamenstelling zou dat een formaliteit moeten zijn.

Nu door naar de wedstrijd tegen Wadenoijen. BRC begint sterk en zet Wadenoijen al snel vast op eigen helft. Na eerst enkele kansen te hebben gemist, is het de Zool die uit een directe vrije trap de 0-1 aantekent. Al snel daarna volgen er nog twee goals van de Zool, echter worden deze beide om onverklaarbare reden afgekeurd. Bij de eerste zou er door Elmo een duwfout gemaakt zijn en bij de tweede zou er ergens in de aanval buitenspel geconstateerd zijn. Ondanks dat de scheidsrechter er alles aan doet om de wedstrijd nog even spannend te houden, komt BRC in de 20e minuut op 0-2. Na een vloeiende aanval over de linkerkant is het Jozef die de bal terugtrekt naar randje 16. Hier kan de Zool aannemen om vervolgens hard binnen te schieten.

Wadenoijen stelt hier weinig tegenover en komt eigenlijk de middenlijn niet over. Na weer een afgekeurde goal van de Zool, komt BRC vlak voor rust op een 0-3 voorsprong. Na een goede aanval komt de bal bij de Zool terecht die een goede pass in huis heeft in de richting van Jasper, alias Olijf. In plaats van de bal ineens op goal te schieten, besluit Olijf over de bal heen te stappen, waardoor de complete verdediging van Wadenoijen op het verkeerde been staat. De bal komt bij Jozef uit die in alle rust kan binnenschieten.  Vervolgens vind de scheids het ook genoeg en fluit hij voor rust.

Na rust gaat BRC verder met waar het voor rust mee bezig was en dat is aanvallen. Al snel volgt de 0-4. Lerra ontvangt de bal op randje 16 en schiet op zijn verjaardag prachtig binnen. Mocht Wadenoijen nog enige illusies hebben, zijn deze nu ook weg en zelfs de fakkels die langs de zijlijn lagen om de wedstrijd te kunnen laten staken, werden weer opgeborgen. De rest van de 2e helft is het eenrichtingsverkeer en krijgt BRC nog diverse kansen. Na weer een onterecht afgekeurde goal, ditmaal van Lerra, komt BRC op 0-5. Choco heeft een goede voorzet in huis op de Zool die in een leeg goal kan binnen schieten en daarmee zijn hattrick voltooit.

Vervolgens nog een opmerkelijk moment in de wedstrijd; bij een corner van BRC besluit de laatste man van Wadenoijen om te kijken of hij een potje judoën met ‘good old’ Johannes wel kan winnen. Echter verslikt hij zich in de brute kracht van Johannes, die hem als een ware Anton Gesink met een ippon tegen het gras werkt. Een groot applaus volgt van zowel de spelers als de supporters van Wadenoijen en BRC. Na een hoop hilariteit kan de corner uit eindelijk toch genomen worden. Hier komt helaas niks uit.

Iets later komt Wadenoijen uit het niets op 1-5. De spits van Wadenoijen krijgt de bal in buitenspelpositie aangespeeld en schiet keurig binnen. Ondanks het vlagsignaal van Jozef, is de scheidsrechter van mening dat hij vanaf de middenlijn kan zien dat het echt geen buitenspel is en keurt het doelpunt goed. Na vier discutabel afgekeurde doelpunten van BRC is dit natuurlijk uiterst opmerkelijk. Wel jammer voor Dida die na de 2-9 nederlaag van vorige week graag de 0 had gehouden om te kunnen opscheppen dat vorige week toch echt met voorbedachte raden was.

Het slotakkoord is uit eindelijk toch nog voor BRC. In een scrimmage is het Lerra die met zijn 1.70m een kopduel wint van een boom van ruim 2 meter en daarmee de 1-6 eindstand op het bord zet.

Al met al een geslaagde opening van de competitie. Wadenoijen had weinig te vertellen tegen een sterk BRC. De enige opmerking die de staf zou kunnen hebben, is het feit dat het vandaag niet in de dubbele cijfers is geëindigd, want dit was zeker mogelijk. Volgende week de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen Buren. Aanvang 10:00. Wij hopen u allemaal te zien, want ook vandaag laat weer zien dat  spektakel gegarandeerd is.

Sportieve groet,

Uw Insider

Andere berichten