Wedstrijdverslag BRC 2 Zondag – RKVSC 2

Vandaag stond de 2e bekerwedstrijd van het seizoen op de planning tegen RKVSC 2 uit Velddriel. Deze kleine vereniging heeft vorig jaar, door de komst van een nieuwe hoofdtrainer, een bak met nieuwe spelers gekregen.

Vandaag stond de 2e bekerwedstrijd van het seizoen op de planning tegen RKVSC 2 uit Velddriel. Deze kleine vereniging heeft vorig jaar, door de komst van een nieuwe hoofdtrainer, een bak met nieuwe spelers gekregen. Hierdoor is deze vereniging vorig seizoen kampioen geworden van de 5e klasse en komen ze dit jaar voor het eerste in de clubgeschiedenis uit in de zondag 4e klasse voor eerste elftallen. Dit betekent natuurlijk ook dat het 2e eftal een kwaliteitsimpuls heeft gekregen, want een groot deel van de oorspronkelijke eerste elftalspelers staat nu in het 2e elftal van onze tegenstander.

Voor we aan het wedstrijdverslag gaan beginnen wil ik jullie meenemen naar afgelopen donderdag. Aan het begin van de avond werd uw insider gebeld door Martijn alias Tinus met het heugelijke nieuws dat hij en zijn vrouw Nathalie, vader en moeder zijn geworden van een prachtige dochter genaamd Roos. Nogmaals gefeliciteerd namens BRC 2 Zondag. Verder was deze donderdag ook bijzonder, omdat op de training maar liefst  22 spelers aanwezig waren. De training, die volledig bestond uit een partijspel, was van een uitmuntend niveau en de scherpte spatte er vanaf. Deze partij werd uiteindelijk gewonnen door het team van uw insider met de magere score van 5-4.

Nu door naar de wedstrijd tegen RKVSC. Met 22 man op de donderdag training mag het geen probleem zijn om voor zondag genoeg spelers te hebben, nou dat werd het wel. Met de nodige moeite werden de vrijdag en zaterdag gebruikt om de selectie nog aan te vullen tot 16 man. U zult denken: “16 man is dat niet een beetje veel?”, maar de staf acht dit nodig gezien de fysieke toestand van een groot deel van de selectie. Uiteindelijk was Sanne bereid om toch nog mee te doen en werd Mathé alias Nab verwelkomt uit het Zaterdag 5-team

Bij aankomst op de club werd direct duidelijk dat Kliek zijn shirt van vorige week nog steeds aan had, waardoor hij binnen een minuut al aan de warming-up kon beginnen. De overige selectieleden deden er iets langer over, waardoor we ongeveer vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd allemaal op het veld stonden. Na het wederom verliezen van de toss konden we beginnen aan de wedstrijd.

De openingsfase van de wedstrijd was gelijkwaardig en slordig. Aan beide kanten ging er veel mis en echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Wel was toen al duidelijk dat wij voetballend wat meer vermogen hadden dan de mannen uit Velddriel die het vooral van hun kracht moesten hebben. Ondanks de rommelige eerste minuten komen we na circa 15 min op een 1-0 voorsprong. Michel alias Alf krijgt de bal op zo een 35 meter van de goal en besluit maar eens te schieten. Deze, op het oog houdbare bal, belandt tergend langzaam door de benen van de keeper in de goal. Vele aanwezigen zullen zeggen dat dit een blunder van de keeper was maar Alf zelf gaf aan dat dit exact was hoe hij het bedoeld had en dat de keeper hier niks aan kon doen. Als referentie gebruikte hij een aantal afstandsschoten van de afgelopen seizoenen die er per ongeluk in vlogen. We hebben hem maar in zijn waan gelaten.

De rest van de 1e helft gebeurde er niet zo veel meer. Edje had nog 2 grote kansen om de marge te verdubbelen maar ook RKVSC schoot nog een bal snoeihard op de kruising (eigenlijk veel mooier). Na 45 minuten voetballen, in toch al snel 27 graden, blaast de scheidsrechter voor de rust en kunnen we even de schaduw van het terras opzoeken. Op het terras werd, onder het genot van heerlijke ranja, de eerste helft besproken en werd er uitvoerig gediscussieerd over de wereldgoal van Alf. Ook werd al snel het plan gesmeed om in de 2e helft vanaf de 60e minuut wat vaker de linkerflank te gebruiken, omdat daar de man in vorm, Alf, weer zou invallen als linker wingback.

Zoals al door Alf en Kliek (beiden zaten even wissel) voorspelt was de eerste 15 minuten van de 2e helft niet om aan te zien. Beide elftallen leken bevangen door de zon en de warmte. Op een paar speldenprikjes na gebeurde er voor beide goals weinig. Na 60 minuten het gebruikelijke wisselmoment, waar onder andere Alf en Kliek weer in de ploeg kwamen. Wonderbaarlijk genoeg begint het opeens te lopen bij BRC 2 Zondag. Een van Alf zijn eerste balcontacten is een fantastische voorzet op het hoofd van de Zool, die vervolgens tegendraads binnen kopt 2-0. Niet lang daarna weer een voorzet richting de Zool. Op het moment dat de Zool, wederom, wil binnen koppen wordt deze in elkaar gelopen door een van de verdedigers. De goed leidende scheidsrechter kan niets anders doen dan naar de stip wijzen. Na een hoop discussie over wie de strafschop mag gaan nemen is het Ron alias Idol die de grootste … heeft en de penalty opeist. Idol laat de keeper kansloos en zet BRC zo op een 3-0 voorsprong. Tijdens de aanloop van Idol werden er trouwens nog wat kreten over China in het rond geslingerd. Jurgen alias Haider die inmiddels langs de zijlijn, in de schaduw, van de wedstrijd zat te genieten kon nog net in bedwang gehouden worden door Nab om niet het veld te betreden. Hoe de tegenstander wist dat Haider connecties heeft met de Chinese onderwereld is voor deze reporter nog steeds een raadsel.

Vervolgens een groots moment in de geschiedenis van het zondag voetbal op Molenzicht. In de 65e minuut is het Marco alias ‘’de verloren zoon’’, alias Mike de Boer, alias Mmmmmaaarrrrcccccoooooo, alias Co die zijn rentree maakt na bijna een jaar blessureleed. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat voor een dergelijke blessure normaal 6 weken staat, maar als je boven de 30 jaar komt dan duurt alles gewoon een stuk langer, toch Co? Dat Co het voetballen en met name doelpunten maken in dit jaar nog niet verleerd is, laat hij echter direct zien. Met zijn eerste balcontact schiet hij een afgemeten voorzet van Jozef tegen de touwen en tekent daarmee de 4-0 aan.

Na deze goal is het RKVSC dat een eretreffer kan maken. Geklungel in de achterhoede aan de linkerkant van het veld zorgt er voor dat de veteraan (goede voetballer trouwens) van RKVSC alleen op Dida af kan. Zo’n kans moet je deze doorgewinterde spits natuurlijk niet geven en hij prikt de bal keurig langs Dida, 4-1. Het slot akoord vandaag is echter weer voor BRC. Idol speelt de Zool in, die goed wegdraait bij zijn tegenstander. Vervolgens laat hij de keeper kansloos met een bekeken schuiver, 5-1. Daarna laat BRC na om de score nog verder uit te breiden, want enkele grote kansen worden gemist door verschillende spelers. Dan is de scheidsrechter er ook klaar mee en wint BRC deze 2e bekerwedstrijd met 5-1.

Dan nog even voor onze gastspeler van vandaag, Nab. Na de wedstrijd was de grote vraag of hij de vandaag afwezige ‘’Good Old Legend’’ Johan, naar behoren had vervangen op de rechtsbuiten positie. Zelf was Nab tevreden over zijn wedstrijd en vertelde hij dat hij zeker hetzelfde aantal meters had gelopen als Johan normaal doet en daarmee ruimte had gecreëerd voor de bepalende spelers binnen het elftal. Na een korte discussie binnen het team was de conclusie dat iedereen zijn inbreng kon waarderen en werd er geprobeerd om hem definitief over te nemen. Vele flessen groen goud werden hem aangeboden, echter besloot Nab om Zaterdag 5 op dit moment trouw te blijven. Wel gaf hij direct aan dat wanneer het nodig is, hij zeker beschikbaar is om af en toe een wedstrijdje op zondag mee te pakken. Nab nogmaals bedankt en tot volgende week 😉.

Tijdens de hierboven genoemde discussie was het Kliek die ongemerkt na 7 dagen zijn BRC tenue had uitgetrokken en nu ook wel eens het keeperstenue wilde proberen. Ook dit tenue zat hem als gegoten en zichtbaar gelukkig zag hij een carrière als keeper al voor zich. Om deze carrière kracht bij te zetten wilde hij graag dat Michaël alias Japie een penalty op hem zou nemen. Japie, van wie zijn carrière als actief voetballer inmiddels voorbij is in verband met een knieblessure, dacht dat een penalty op Kliek geen probleem moest zijn. Vastgelegd door de camera van Haider werd de bal vakkundig op de penaltystip van het hoofdveld gelegd. De penalty zelf was echter slap ingeschoten en kon dus gepakt worden door Kliek. Met het nodige Italiaanse temperament werd dit gevierd en werd er naar Dida geroepen dat hij zich alvast zorgen moest gaan maken om zijn plek onder de lat. De rest van de dag heeft Kliek het keeperstenue aangehouden en de grote vraag is nu, heeft hij hem nog steeds aan?

Volgende week zondag volgt de beslissing in de bekerpoule van BRC Zondag. Dan spelen wij wederom een thuiswedstrijd, dit keer tegen het 10e elftal van Emplina, aanvang 10:00. Beide teams hebben de voorgaande 2 bekerwedstrijden gewonnen waardoor deze laatste wedstrijd gaat bepalen wie er naar de volgende rond gaat. Ondanks dat de oproep in het vorige verslag nog geen extra supporters heeft opgeleverd. Blijf ik benadrukken dat als je veel goals, een leuke wedstrijd en een goede 3e helft wilt zien, je zeker eens bij ons moet komen kijk. Tot volgende week.

Sportieve groet,

Uw Insider

Andere berichten