Rake vrije trap genoeg voor driepunter BRC

Na een aantal weken rust vervolgde BRC vandaag de competitie thuis tegen Kerkwijk. Uit werd er nog ternauwernood een punt uit het vuur gesleept na een 2-0 achterstand. Ook vandaag zou het dus allesbehalve een makkelijke middag worden, zo bleek al snel.

Op het kunstgras wordt om het vernieuwde aanvangstijdstip 14:45 de wedstrijd op gang getrokken door BRC, maar de eerste helft is niet om over naar huis te schrijven. Kerkwijk is in de openingsfase de bovenliggende partij en binnen zo een tien minuten is het keeper Mario Baars die met een fraaie duik een mooie volley uit de bovenhoek ranselt en daarmee een vroege achterstand voorkomt. BRC probeert het spel wel in haar voordeel te kantelen, maar slaagt daar mondjesmaat in. Er worden alsnog een aantal redelijke pogingen bij elkaar gevoetbald, maar het vizier staat zeker niet op scherp vandaag. Zo wordt er gerust met een logische 0-0 stand.

In de tweede helft wordt al snel duidelijk dat BRC conditioneel en kwalitatief wat breder zit dan Kerkwijk en de wedstrijd speelt zich dan ook voornamelijk af op de Kerkwijkse helft. Lange tijd houdt de Kerkwijkse goalie, met enige hulp van zijn defensie, zijn doel schoon en tikt de tijd langzaam weg in het nadeel van BRC. Het is uiteindelijk routinier Hans Kroeze die de ban breekt. Na een domme overtreding mag de laatste man aanleggen vanaf 21 meter. Een klusje dat wel aan hem besteed is, want hij plaats de bal overtuigend in verre hoek en laat de Kerkwijkse keeper kansloos. Zo staat er alsnog in een moeizame wedstrijd een verdiende voorsprong op het scorebord. In het restant van de wedstrijd kan BRC de score nog uitbreiden, maar het ontbeert op zijn zachtst gezegd aan scherpte in de afronding. Kerkwijk kan geen vuist maken en zo eindigt de wedstrijd in een kleine overwinning voor BRC.

Andere berichten