Ondermaats BRC 1 onderuit thuis tegen ASH

Afgelopen zaterdag kwam BRC 1 in actie tegen ASH 1. Het elftal legde een zeer matige wedstrijd op de mat op het kunstgras en verloor terecht met 0-2.

In een weinig verheffende confrontatie tussen BRC 1 en ASH 1 was het ASH dat de leiding pakte in de eerste helft na defensieve fouten bij BRC die de deur openden voor de bezoekende ploeg. Al vroeg in de wedstrijd zette ASH de toon met twee doelpunten die ze op een 0-2 voorsprong bracht. De achterhoede van BRC had moeite om de opbouw goed te verzorgen en ASH profiteerde optimaal van deze kansen.

Vlak voor de rust kreeg BRC nog een kans om de aansluitingstreffer te scoren, nadat Nick van der Burg een schot op doel loste dat werd geblokt. De bal kwam bij Jarno van de Water terecht, maar zijn poging ging helaas naast het doel, waardoor de rust werd ingegaan met een 0-2 achterstand voor BRC.

Na de rust besloot BRC enkele tactische omzettingen en wissels door te voeren in een poging het tij te keren. De thuisploeg streefde naar een comeback, maar slaagde er niet in om kansen te creëren. Aan de andere kant van het veld was ASH gevaarlijk in de omschakeling en het was aan keeper Mario Baars te danken dat de achterstand niet verder opliep. Hij wist enkele knappe reddingen te verrichten om zijn team in de wedstrijd te houden.

Hans Kroeze bracht nog eenmaal hoop voor BRC met een nauwkeurige voorzet richting de tweede paal. Nick van der Burg bevond zich op de juiste plek en kopte naar het doel, maar zijn inspanning ging helaas over de dwarsligger. Zo eindigde de wedstrijd met een 0-2 overwinning voor ASH. Een wedstrijd waarin BRC ondermaats was en geen enkel moment aanspraak heeft gemaakt op een positief resultaat.

Na vier wedstrijden zonder winst snakt het elftal weer na een volle driepunter. Aankomende zaterdag zal dat een zware klus worden in de uitwedstrijd tegen NOAD’32. Om half 3 is de aftrap in Wijk en Aalburg.

Andere berichten