Oefenzege voor BRC tegen Sparta’30

Na de wedstrijd voor de beker tegen Leerdam Sport (3-0 overwinning) stond er deze avond een oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander is Sparta'30.

Na een eerste echte wedstrijd voor de beker tegen Leerdam Sport en een mooie 3-0 overwinning stond er deze avond weer een oefenwedstrijd op het programma. Met Sparta’30, een derdeklasser, een op papier sterke tegenstander en dus een mooie kans voor BRC om zich te testen.

BRC zit in de voorbereiding in een goede flow en trekt die lijn vanavond vanaf minuut 1 eigenlijk door. Met veel druk op de defensie van Sparta’30 komen de gasten weinig aan voetballen toe en hanteert men veelal de lange bal. De verdediging van BRC staat als een huis met keeper Damian Donker als slot op de deur. BRC probeert voetballend tot oplossingen te komen en gevaar te stichten al is het soms te onrustig in de opbouw. Na een klein kwartier komt BRC bijna op voorsprong. Na een vloeiende aanval valt een boogbal over de defensie voor de voeten van Sven van den Broek, deze laat de bal een keer opstuiten en neemt hem daarna heerlijk op de schoen, maar de keeper van Sparta’30 weet de bal nog net over de lat te tikken. Zo een vijf minuten later opent Sven van den Broek alsnog de score. Nadat hij een matige uittrap van de doelman weet te onderscheppen, produceert hij een prachtige boogbal met zijn rechter in het doel. In het vervolg van de eerste helft komt BRC nog tot enkele schotkansen uit de tweede lijn, maar deze zeilen helaas naast de goal. Aan de andere kant is Sparta’30 eenmaal gevaarlijk na een voorzet, maar de kopbal wordt knap door Damian uit de goal getikt. Zo is 1-0 de ruststand.

Met enkel verse krachten gaat BRC in de tweede helft op zoek naar een tweede treffer. Aan de spelopvatting van beide ploegen verandert weinig. Na ongeveer 60 minuten krijgt BRC een hoekschop. Waar alle spelers zich verzamelen in de 16 voor een voorzet heeft Sven van den Broek een bekeken teruggetrokken bal in huis op de volledig vrijstaande Matthijs Frehe. Hij controleert de bal, haalt vol overtuiging uit en ziet zijn schot achter de kansloze doelman verdwijnen. Zo is het al vlot 2-0 voor BRC. In het vervolg van de tweede helft is het nogal gemoedelijk en lijken beide ploegen het wel prima te vinden. Sparta’30 zoekt nog naar een aansluitingstreffer en weet deze uiteindelijk ook te maken. Na onnodig balverlies in de opbouw kan Sparta’30 er op rechts uitkomen en met een puntgave voorzet is het voor de spits van Sparta’30 een koud kunstje om vanaf 5 meter Damian kansloos te laten. 2-1 is ook de eindstand.

Zo boekt BRC een mooie overwinning op een sterke tegenstander, al kunnen er aan oefenwedstrijd natuurlijk niet al te veel conclusies verbonden worden. Aanstaande zaterdag wordt het bekertoernooi vervolgd met een uitwedstrijd tegen Lekvogels. Aftrap is om 14:30.

Andere berichten