Kampioenschap voor BRC ZON 2 op laatste speeldag!

Na 7 overwinningen op rij kon BRC Zondag 2 op de laatste speeldag het kampioenschap binnenhalen. In een sportieve wedstrijd werd MEC'07 overtuigend met 8-2 verslagen en was het kampioenschap binnen!

Na de 0-2 overwinning op directe concurrent RKTVC wist BRC Zondag 2 wat het te doen stond. Zes wedstrijden winnen en het kampioenschap zou binnen zijn. Achtereenvolgens werden Ophemert, SCZ, BZS, Wadenoijen en ISC aan de zegekar gebonden en dus stond op 2e Pinksterdag de kampioenswedstrijd op het programma.

Om 10:00 werd er afgetrapt onder toeziend oog van vele toeschouwers. Familie & vrienden wisten de weg naar het sportpark goed te vinden om het team aan te moedigen. Ook complimenten aan de spelers van MEC’07 voor de sportieve wedstrijd.

Er leek wat spanning op de benen te staan bij het team in het begin, maar na 10 minuten werd de score geopend. Het was Martijn Kroeze die deze treffer voor zijn rekening nam. Hierna was het met de zenuwen gedaan. Joost de Bruijn kopte BRC naar 2-0, Randy den Hartog ronde 1 op 1 af voor de 3-0 en ook Marco Kroeze liet de keeper kansloos (4-0). MEC’07 deed wat terug met de 4-1, maar na een foutje achterin van de gasten vergrootte Marco Kroeze de score tot 5-1. Voor rust tekende captain Rick Bambacht voor de 6-1 uit een penalty.

De voorsprong bood de mogelijkheid om veelvuldig te wisselen bij BRC. Na een aanval over rechts rondde Dennis van Bremen knap af voor de 7-1 en met een mooie aanval door het centrum was het slotakkoord voor BRC voor routinier Edwin van Ewijk met de 8-1. Hans Bats moest nog het veld verlaten voor een publiekswissel, want hij stopt na dit seizoen. Onder luid applaus en een fraaie erehaag van de wisselspelers en staf verliet hij het veld. MEC’07 scoorde nog eenmaal en zo was de eindstand 8-2.

Hierna kon het feest beginnen. Met confetti en rookbommen werd het kampioenschap gevierd en het feest werd voortgezet op het terras. Ook aan de kleinste supporters, en dat zijn er nogal wat op zondag, was gedacht met o.a. een springkussen.

Ook werd de Speler van het Jaar bekendgemaakt en deze prijs ging zelden zo verdiend naar een speler als vandaag bij BRC Zondag 2. Rick Bambacht werd unaniem verkozen tot Speler van het Jaar!

Namens iedereen bij BRC gefeliciteerd met dit prachtige kampioenschap!

Foto’s: Jochem van der Blom

Andere berichten