Geslaagde cursus voor scheidsrechters

Op maandag 22 april vond de laatste bijeenkomst van de KNVB-scheidsrechters cursus plaats bij voetbalvereniging BRC. Op deze avond waren twee wedstrijden ingepland die door de deelnemers van de cursus werden begeleid door deze te fluiten en te assisteren bij het vlaggen aan de lijn.

Tijdens de wedstrijd wisselden de scheidsrechters elkaar af, zodat ze een gedeelte van de wedstrijd konden fluiten en assisteren. De cursus werd begeleid door BRC lid Rick van Rijnsbergen namens de KNVB. Naast onze eigen 10 clubmensen waren ook deelnemers van LRC, Haaften en Buren bij de cursus aanwezig.

In een viertal avonden met theorie en praktijk werd je geschoold om de rol van scheidsrechter goed te vervullen. Naast de bijeenkomsten moesten er ook minimaal 4 wedstrijden gefloten worden. De wedstrijden zijn beoordeeld en voorzien van feedback met leermomenten voor de volgende wedstrijden. Naast de gevestigde orde, die regelmatig vrijwillig op zaterdagen de wedstrijden fluiten, hebben er ook enkele nieuwe scheidsrechters deelgenomen aan de cursus. Fantastisch om te zien dat ook de nieuwe generatie vrijwilligers hebben meegedaan! 

Martijn Rijnbeek en Cees Brouwer, scheidsrechtercoördinator BRC, feliciteren namens het BRC bestuur alle geslaagden!

Respect voor iedereen die naar het sportpark komt om een wedstrijd te fluiten en laten we daar zuinig op zijn. Volgens de KNVB is er een chronisch tekort aan scheidsrechters aan het ontstaan voor de 32.000 wedstrijden in het weekeinde. Wij zijn in ieder geval trots op onze groep vrijwilligers die wekelijks de wedstrijden in goede banen leidt!

Andere berichten