Gelijkspel voor BRC na sterke comeback tegen Kerkwijk

Na de mooie overwinning tegen MVV'58 stond vandaag de eerste uitwedstrijd voor BRC 1 op het programma. In Kerkwijk werd tegen de gelijknamige voetbalclub gespeeld.

Afgelopen zaterdag stond een spannende voetbalwedstrijd op het programma tussen BRC en Kerkwijk. BRC begon matig aan de wedstrijd en Kerkwijk opende al snel de score. De openingstreffer kwam voort uit een hoekschop, waarbij de BRC-defensie mistastte. Tien minuten later sloeg Kerkwijk opnieuw toe, ditmaal na een fout bij het uitverdedigen door BRC. Hierdoor nam Kerkwijk een voorsprong van 2-0 de rust in. BRC kwam in de eerste helft tot weinig uitgespeelde kansen, ondanks veelvuldig balbezit.

Na de rust veranderde het spelbeeld volledig, met BRC dat een groot overwicht wist te creëren en op zoek ging naar de aansluitingstreffer, maar deze blijf lange tijd uit. Het elftal toonde, net als een week eerder, vastberadenheid, wat resulteerde in verschillende kansen voor het doel van Kerkwijk. De aansluitingstreffer kwam uit een afgeslagen hoekschop, die opnieuw werd ingebracht door Matthijs Frehe en overtuigend werd binnen gekopt door Kylian Heemskerk.

De spanning liep verder op in de slotfase en uiteindelijk kwam BRC op gelijke hoogte. Opnieuw kwam het doelpunt uit een hoekschop. Deze keer werd de bal vanaf rechts ingebracht, bij de eerste paal verlengd en weer was Kylian het scherpst en knikte van dichtbij raak voor BRC.

Ondanks de enorme druk en kansen die BRC creëerde in de ultieme slotfase slaagde het er niet in om de winnende treffer te maken. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 2-2. BRC zal ongetwijfeld balen van de gemiste kansen op de winnende 2-3 en de onnodige achterstand, maar kan tevreden zijn over de sterke tweede helft en vastbeslotenheid om terug te komen na de tegenvallende eerste helft.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd voor BRC op het programma. Thuis op Sportpark Molenzicht staat de derby tegen GVV op de agenda. De aftrap van de wedstrijd is om 14:30 uur.

Andere berichten