Eerste overwinning voor BRC op Vriendenschaar. (2-4)

De eerste overwinning voor BRC is een feit! Vriendenschaar werd afgelopen zaterdag met 2-4 verslagen. Jarno van de Water (2), Matthijs Frehe en Sander Noom tekenden voor de doelpunten.

Na 2 interessante thuiswedstrijden voor BRC staat vandaag de eerste uitwedstrijd op het programma. Vriendenschaar uit Culemborg uitkomend in de 4e klasse E uit West 1 is de tegenstander van vandaag.

In de openingsfase van de wedstrijd was het even zoeken voor BRC, vooral de beweeglijke middenvelders van Vriendenschaar bleken een grote last te zijn. Hierdoor ontstonden er wat kansen voor de blauw-zwarten in de beginfase, doelman Jelle van Soelen was bij de les bij wat één op één pogingen. Na een kwartier spelen werd het veldspel van BRC steeds beter en dit resulteerde in diverse kansen. Matthijs Frehe wist na 20 minuten de score te openen na een goede aanval via de zijkant. Hij beloonde zijn mooie actie met een schot in de verre hoek. Niet veel later verdubbelde BRC de score, na een poging van Jarno van de Water was Sander Noom alert bij de rebound. Het goede veldspel werd onderbroken door een tegendoelpunt van de thuisploeg. Ongeveer tien minuten voor rust was van Soelen dit maal gezien oog in oog met Marwan Salama. Net voor rust kreeg Bas van Rijnsbergen de uitgelezen kans om de marge weer om 2 te zetten, zijn inzet uit de corner ging millimeters over.

In de tweede helft zocht Vriendenschaar steeds meer de aanval op zoek naar de aansluitingstreffer. Dit doelpunt viel na 5 minuten maar werd terecht afgekeurd door een buitenspelval van de BRC verdediging. Niet veel later liep Jarno van de Water voor BRC de 3-1 binnen op een afgemeten voorzet van Hans Kroeze. Een eentonig beeld verder in de tweede helft, Vriendenschaar valt aan en BRC voetbalt daar grotendeels goed omheen. Na een kleine 20 minuten wist de thuisploeg te scoren, Jeffrey Koedam schoot een voorzet van dichtbij hard tegen de touwen. Erg lang kon Vriendenschaar niet van het doelpunt genieten, want drie minuten later was het weer raak voor de gasten. Een lage voorzet van Matthijs Frehe werd knap binnen geschoten door Jarno van de Water. De aanvaller tekende voor de tweede van de middag en de 2-4 voorsprong. Hierna was het alle hens aan dek voor de BRC defensie. Mede door wat kunst een vliegwerk van Sander de Haar, Jelle van Soelen en Kylian Heemskerk kwam Vriendenschaar niet meer tot scoren. Aan de andere kant was Stefan van den Bosch nog dichtbij een treffer, een hard schot uit de tweede lijn werd op de lijn gekeerd door een verdediger.

De eerste overwinning in de BRC historie is een feit, hopelijk volgen er nog vele dit seizoen. Aanstaande dinsdag speelt BRC om 20.30 een vriendschappelijk duel op Sportpark Molenzicht, zondag 5e klasser BZS is de tegenstander.

Andere berichten