Eerste (oefen)wedstrijd van BRC eindigt in 1-1

Zaterdag 19 augustus, een historische dag voor BRC. De aftrap van een nieuw seizoen maar ook van een nieuw tijdperk. Op een druk en zonnig Sportpark Molenzicht is Focus'07 uit Culemborg de eerste tegenstander van BRC.

In het begin van de wedstrijd is het even aftasten voor de thuisploeg en is het elftal nog zoekende. In de beginfase heeft Focus een overwicht, maar grote kansen blijven uit. Na de eerste drinkpauze komt het elftal van Ben Frehe beter in de wedstrijd. Een schot van Nick van der Burg wordt gestopt door de Culemborgse goalie en ook de rebound wordt voor de lijn weggewerkt. Net voor rust raakt Hans Kroeze ook nog de lat voor BRC. Met de brilstand (0-0) gaan beide teams aan de thee.

In de tweede helft start de nieuwe fusieclub weer sterk en ontstaan er wat kansen voor Jarno van de Water en Matthijs Frehe. Toch zijn het de bezoekers die op voorsprong komen. Uit een afvallende hoekschop wordt de bal binnengeschoten door een middenvelder van Focus. Van deze tegenslag is BRC even van slag, maar al snel is de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Jeroen van Gameren is een kwartier voor tijd het dichtste bij deze treffer. Zijn schot spat uiteen op de lat. Uiteindelijk krijgt BRC toch loon naar werken, Stefan van den Bosch schat een keurige voorzet van Sander Noom op waarde en schiet de bal fraai diagonaal in de hoek. Niet veel later fluit scheidsrechter Henk van der Burg af.

De kop is eraf voor BRC. Aanstaande dinsdag staat het tweede oefenduel op het programma, dan komt LRC 2 op bezoek op Sportpark Molenzicht. Aftrap 20:00.

Andere berichten