DSC 7 – BRC 2 Zon

Zondag 3 September stond de eerste wedstrijd van het nieuw seizoen op de planning voor het vlagenschip van BRC op de zondag. In Kerkdriel stond een bekerwedstrijd op het programma tegen het 7e elftal van de plaatselijke voetbal verenging DSC.

Ondanks dat er een aantal selectie leden een afspraak hadden in de Galgenwaard om vanaf de Bunnikside, FC Utrecht vernederd te zien worden door de kampioen van Nederland, was het de staf toch gelukt om een aardig elftal op de been te brengen voor deze eerste wedstrijd.

Bij aankomst in Kerkdriel bleek dat onze tegenstander er zin in had want deze liepen al ijverig warm en de gemiddelde leeftijd was maximaal 23. Met de gedachte dat dit dan toch wel eens een pittige zondag kon gaan worden zochten we onze kleedkamer op. Hier werden voor het eerst de nieuwe BRC tenues uit de tas gehaald en laten we het zo zeggen, sommige jongens waren van mening dat deze tenues eindelijk recht deden aan hun afgetrainde lichamen. Onze rechtsback Ricardo alias Kliek was zo in de wolken van zijn nieuwe tenue dat het schijnt dat hij hem nu nog steeds aan heeft.

Nadat iedereen zich had omgekleed konden we richting het veld om iets te doen dat op een warming-up zou moeten lijken. Onze tegenstander lag inmiddels al uitgeteld op het kunstgras van de zon te genieten want het bleek dat de fysieke inspanningen die geleverd werden toen we aankwamen op het complex ook meteen de eerste training van het seizoen moest voorstellen. Na de gebruikelijke twee keer heen en weer, vijf min rekken en vervolgens onze keeper Hans alias Dida verrot schieten konden we beginnen met de wedstrijd. Al snel bleek dat de spelers van DSC weer aardig op adem waren gekomen want de eerste vijf min werden we aardig afgejaagd. Onze laatste man Coen alias Bakker was dit tempo duidelijk nog niet gewend en liet zich in deze vijf minuten twee keer de bal ontfutselen waardoor de spits van DSC alleen op Dida af kon. 2 keer liet Dida zien dat hij 1 op 1 bijna niet te kloppen is en zo hield hij ons op de been. Verschillende spelers vroegen vervolgens aan Bakker of hij nu wel wakker was, waarop zijn antwoord was: Hij zit toch niet en anders kan Dida zich nooit onderscheiden. Niks aan gelogen natuurlijk en als laatste man moet je natuurlijk ook gewoon op je keeper kunnen vertrouwen.

Toen bij DSC weer zichtbaar werd dat deze mannen niks gedaan hadden in zomer, kwam BRC wat beter in de wedstrijd. In de 10e min resulteerde dit in de 0-1. Kliek die geïnspireerd door zijn nieuwe tenue, als een ware Roberto Carlos mee op komt aan de rechter kant, heeft een prachtige voorzet/diepte bal in huis op gelegenheid mid mid Rens alias de Zool en deze kopt de bal prachtig binnen. Als snel daarna viel ook gelijk de eerste gele kaart van het seizoen toen Joost alias Jozef even aan de noodrem moest trekken. Professionele overtreding noemen we dit toch Jozef. Deze gele kaart betekende natuurlijk wel dat we 10 minuten met 10 man moesten doorkomen, maar hier slaagde we glansrijk in.

In de 36e minuut werd het uiteindelijk 0-2. All time topscoorder van vvBeesd Edwin van Ewijk alias Edje kon tussen 4 verdedigers een voorzet van Kliek aannemen en na wat gekap en gedraai schoot hij de bal fraai in de lange hoek. Een vreugde explosie volgde want je kan als spits natuurlijk niet snel genoeg van de nul af zijn.

Vervolgens een bijzonder moment in deze wedstrijd. Een van de internationals (spraken een aantal tegenstanders Engels) liep het veld uit. BRC is midden in een veelbelovende aanval (5 tegen 2) en dan besluit er een wisselspeler van DSC weer het veld in te lopen. De scheidsrechter van dienst fluit direct af en voorkomt dus een grote kans voor ons. Na lichte frustratie vanuit onze kant ontvangt de wisselspeler van DSC een gele kaart en mogen nu wij nog 10 min tegen 10 man spelen. Deze 10 minuten worden ogenschijnlijk gebruikt als een soort rust periode aangezien er ondanks een paar slappe doelpogingen, weinig gebeurd. Na een minuut of 44 in de eerste helft is ook de scheidsrechter deze slappe vertoning meer dan zat en fluit hij voor de rust.

Met een aantal verse krachten beginnen we goed aan de 2e helft. Een van deze verse krachten Gijsbert, alias Gijp, weet een voorzet van Dennis, alias Bundy, panklaar neer te leggen voor Edje en hij maakt direct de 0-3. De minuten daarna krijgen wij diverse kansen om de score verder uit te bouwen alleen blijkt dat het vizier van vele spelers nog niet op scherp staat. Misser van de dag komt op naam van de Zool die met links een bal van 2 meter het vangnet over schiet, of was het toch de bal van Gijp waar een rare stuit in zat. Alleen de aanwezige zullen het weten.

Het oude gezegde, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel, was ook hier van toepassing. Een lichte overtreding aan de rechterzijde van het veld leverde een vrijetrap op voor DSC. Uit deze vrijetrap wist een middenvelder van DSC, ondanks fors gehinderd te worden door Jozef, de bal fraai in de kruising te knikken 1-3. Opeens kreeg DSC er weer geloof in en werd zelfs de bal uit Dida zijn handen getrokken en vlogen de termen zoals ‘’het kan nog’’ ‘’kom op, mannen ze zitten er doorheen’’ en ‘’nu doordrukken’’ je om de oren.

Op een goed afstandsschot, dat knap gepakt werd door Dida en een vrije trap randje 16 na welke door de Zool bij de eerste paal van de doellijn werd afgehaald, creëerde DSC weinig. Bij deze vrijetrap wilde 1 van de Engels talige spelers van DSC de scheidsrechter er van overtuigen dat deze overtreding toch echt ‘’inside the box’’ was. Echter werd hier in fantastisch Engels door Bakker geroepen ‘how can u see that from over there’’ de scheidsrechter was het hier natuurlijk met Bakker eens en de bal kwam dus net buiten de 16 meter lijnen te liggen

Het geloof van DSC zakte weer weg en alsof het nog niet erg genoeg was volgende al snel de 1-4. Jozef had een scherpe voorzet in huis op Gijp. Gijp had de bal voor het inlopen maar helaas voor hem gunde de verdediger hem deze goal niet. De verdediger kwam voor Gijp maar kon niets anders doen dan de bal kiezelhard in zijn eigen goal schieten. Wedstrijd beslist.

In het restant van de wedstrijd krijgen we nog een aantal goede mogelijkheden. Gijsbert weet in twee instanties een goede pass van Bundy af te ronden en zo heeft hij dus ook in de eerste wedstrijd van het seizoen zijn eerste goal te pakken. Vorige jaar duurde dit tot de een na laatste wedstrijd, dus ook dit voelde als een bevrijding. Het slot akkoord is voor de Zool die een goede voorzet van Jozef tegen de touwen kan kopen, ook dit is een primeur want het kan wel 5 jaar geleden zijn geweest dat de Zool de 90 minuten heeft volgemaakt, naja hij was aanwezig binnen de lijnen. Direct na deze goal heeft ook de scheidsrechter er genoeg van en zo wint BRC 2 Zo. zijn eerste wedstrijd van het seizoen met 1-6.

Een goed begin van het seizoen voor BRC zondag 2, ook vandaag heeft de ploeg weer aan klantenbinding gedaan, waarbij het gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd direct weer op een goed niveau is. Dus voor iedereen die houd van goed voetbal, prachtige combinaties, inzet, strijd, onkunde en heel veel goals, aankomende zondag spelen wij thuis om 10:00 tegen RKVSC 2. Lekker vroeg, heb je daarna ook nog wat aan je dag of je duikt met ons de kantine in zodat we kunnen laten zien waar we echt goed in zijn. Uiteraard volgt er ook weer een wedstrijdverslag van deze wedstrijd.