BRC zet koploper overtuigend opzij

Op een dinsdagavond haalde BRC de wedstrijd in tegen koploper BZC'14. Met goed voetbal boekte het elftal een knappe overwinning met overtuigende cijfers.

Door het noodlottige ongeval van oud v.v. Beesd-keeper Pieter van der Wyck werd de wedstrijd van BRC 1 van zaterdag verplaatst naar een dinsdagavond. Op het kunstgras en onder de lampen van Sportpark Molenzicht was de al lange tijd ongenaakbare koploper BZC’14 de tegenstander. Met 10 overwinningen op rij ligt de Brakel/Zuilichem combinatie op koers voor het kampioenschap. BRC kan enkel hopen op nog een toetje in de vorm van nacompetitie, maar moet ook nog immer waken voor degradatie.

Vanaf de aftrap ontwikkelt zich een boeiende tweestrijd tussen twee kwalitatief goede teams. Razendsnel komt BRC op voorsprong. Na een balverovering kan Nick van der Burg diep worden gestuurd. Hij behoudt het overzicht en legt breed op Jarno van de Water. Met een lage schuiver passeert hij vanaf links de doelman van BZC. De gasten lijken allerminst geschrokken van de vroege achterstand en gaan op zoek naar een snelle gelijkmaker. Na al enkele waarschuwingsschoten valt deze zo een tien minuten later. Na een foutje in de opbouw kan Michel Kooijman vanaf rand 16 uithalen en zijn schot is keeper Mario Baars te machtig. In het vervolg van de eerste helft krijgen beide ploegen goede kansen op de voorsprong, maar pas tegen het einde van de eerste helft wordt er weer gescoord. Eerst laat Matthijs Frehe na een sterke individuele actie nog een kans liggen, maar uit de volgende kans is het Nick van der Burg die wel doel treft. Na goed doorzetten op rechts omspeelt hij de keeper. Hierna blijft hij koel, legt de bal nog een keer goed en haalt met links hard uit en laat hierbij de verdediging op de doellijn kansloos. Zo staat het in de 41e minuut 2-1 voor BRC. Hierna kan Nick van der Burg de marge vergroten, maar van dichtbij heeft de BZC-doelman een goede reflex in huis en houdt zo de schade beperkt.

Met een kleine marge is deze wedstrijd nog allerminst gespeeld en dus is het zaak voor BRC om de voorsprong in de tweede helft uit te breiden om alle hoop van BZC-kant in de kiem te smoren. Al binnen vijf minuten in de tweede helft slaagt het elftal hierin. Op links is Jarno van de Water zijn directe tegenstander te vlug af en op de achterlijn legt hij de bal terug op de inkomende Kevin Spronk. Hij haalt de trekker in een keer over en laat de doelman kansloos, 3-1. In de tweede helft krijgt BRC nog legio kansen om de koploper op grotere achterstand te zetten, maar de echte scherpte lijkt er wel af te zijn. BZC is duidelijk niet in de beste vorm vanavond en creëert in de tweede helft geen enkele kans, al komt dit ook doordat BRC hard blijft werken achterin om geen tegendoelpunt meer te incasseren. Uiteindelijk weet BRC nog eenmaal te scoren. Na een mooie combinatie op links kan Matthijs Frehe er vandoor, hij ziet in de doelmond Jeroen van Gameren er beter voor staat, geeft strak voor en vanaf dichtbij is het voor de oudgediende een koud kunstje om ook zijn naam op het scoreformulier te zetten, 4-1.

Andere berichten