BRC zet in tweede helft Well overtuigend opzij

Op een echte herfstdag kon de wedstrijd Well 1 tegen BRC 1 doorgang vinden. In een boeiend schouwspel trok BRC de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe en won het met 2-6.

Na de bizarre comeback een week eerder tegen Vuren was het deze zaterdag lange tijd twijfelachtig of de wedstrijd in en tegen Well doorgang zou vinden. Uiteindelijk werd er onder herfstige omstandigheden gewoon gevoetbald door Well en BRC en de supporters werden zeker niet teleurgesteld.

Laagvlieger Well bewees eens te meer dat in deze 4e klasse er niks cadeau wordt gedaan. Met veel strijd en werklust opent de ploeg vandaag en gaat de gastheer het beste om in het eerste kwartier met de weersomstandigheden en het drassige veld. Al snel opent de Wellse ploeg de score. Na uitverdedigen van Beesd krijgt Jan Lindhout de bal voor zijn voeten, hij legt deze een keer goed en haalt vervolgens vol overtuiging uit. Zijn poging vliegt zeer fraai binnenkant paal in het doel, keeper Mario Baars volstrekt kansloos latend. Hierna is de verwachting dat BRC toch wel wakker is, maar verrassend genoeg breidt Well al snel de score uit. Na een lange bal is spits Francois Toonen alert. Met een effectieve kapbeweging zet hij zichzelf 1 op 1 en blijft hij rustig in de afronding met een lage schuiver. Zo staat 2-0 en kan BRC, niet voor het eerst dit seizoen, in de achtervolging. BRC neemt na de 2-0 het initiatief en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Vele doelpogingen ten spijt, waarvan een aantal op het ijzerwerk, weet Well lange tijd de ‘0’ te houden. Vlak voor rust komt BRC toch verdiend tot een eerste treffer. Na een mooie lange bal van aanvoerder Kylian Heemskerk op linksbuiten Jarno van de Water weet hij met een individuele actie zich een weg te banen in de 16, maar een verdediger van Well trekt aan de noodrem en haalt hem neer. De scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip te leggen. Matthijs Frehe blijft koelbloedig vanaf elf meter en tekent voor de aansluitingstreffer, 2-1.

Bij BRC heerst in de rust de overtuiging dat hier toch wel drie punten gehaald moeten worden en die instelling is de gehele tweede helft terug te zien. Vanaf het begin wordt Well achteruit gedrukt en komt BRC sterk voor de dag. Het is eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Deze valt met enig geluk na een klein kwartier in de tweede helft. Een scherpe corner van Nick van der Burg wordt in een mêlee van spelers licht geraakt door Matthijs Frehe en dat is genoeg om het netje te laten bollen, 2-2. Vlot na de gelijkmaker pakt BRC de leiding. Een vrije trap van Stefan van den Bosch valt op het hoofd van invaller Hans Kroeze en die gunt daarmee Jarno van de Water een vrije kans vanaf de rand van de vijf meter. Deze grijpt het buitenkansje met beide handen aan en jaagt de bal tegen de touwen. Hierna is de wedstrijd gespeeld en bouwt BRC de voorsprong gestaag verder uit. Na een dieptebal op Nick van der Burg weet de uitgekomen keeper van Well nog een treffer te voorkomen, maar de bal valt voor de voeten van rechtshalf Stefan van den Bosch. Met een mooie geplaatste boogbal werkt hij de bal in het lege doel. Hierna is het weer de beurt aan Jarno van de Water. Een goede hoekschop van Matthijs Frehe kan hij ongehinderd bij de eerste paal met het hoofd verlengen richting de verre hoek en zet zo BRC op 2-5. En passant tekent hij met zijn 2e treffer voor een persoonlijke mijlpaal met zijn 100e treffer bij het 1e. Het slotakkoord is voor Stefan van den Bosch. Na een snelle uitbraak komt hij vrij op rand 16 en met een goed gemikte poging de verre hoek zorgt hij voor de zesde treffer van BRC deze middag en daarmee ook de eindstand.

Zo buigt BRC na een snelle achterstand in de tweede helft de wedstrijd overtuigend om en pakt het verdiend de drie punten. Aanvallend viel de scoringsdrift voor de derde week op rij op met weer zes treffers. Verbeterpunt blijft toch dat de ploeg vanaf minuut 1 scherp zal moeten beginnen. Dit zal zeker nodig zijn in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop tegen de zeer sterke nummers 1 en 2 Herovina en Haaften. Eerst kan BRC van een vrij weekend genieten. Op 2 december is de uitwedstrijd in Herwijnen tegen Herovina, aftrap 14:30.

Andere berichten