BRC zet BZS met 3-0 opzij

Na een goede wedstrijd afgelopen weekend en een mooie 4-2 overwinning op Vriendenschaar stond er deze dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen zondag vijfdeklasser BZS op het programma.

Na een goede wedstrijd afgelopen weekend en een mooie 4-2 overwinning op Vriendenschaar stond er deze dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen zondag vijfdeklasser BZS op het programma.

In de openingsfase is BRC zoekende, al doet men zeker niet onder voor BZS. De gasten schromen de lange bal duidelijk niet wanneer er in de opbouw geen opties in de nabijheid zijn en daardoor ontwikkelt zich een slordige eerste helft. Ook omdat BRC voetballend zeer onrustig oogt en de bal slechts kort in de ploeg weet te houden. Grote kansen blijven dan ook lange tijd uit, al probeert BZS het wel met enige regelmaat vanuit de tweede lijn. Gelukkig voor BRC is de defensie bij de les en keept Mario Baars vanavond een zeer sterke pot. Langzaam komt BRC iets beter in de wedstrijd en bij de eerste keer goed drukzetten en doorstappen is het gelijk raak. Sander de Haar weet de bal af te snoepen van BZS en stuurt met een goede pass Matthijs Frehe in de diepte weg. Matthijs heeft een goede actie huis en weet de bal vrij te spelen voor zijn rechter. Zijn geplaatste schot in de verre hoek is zuiver en hard genoeg om de keeper van BZS kansloos te laten. Zo is het na iets meer dan twintig minuten spelen 1-0 voor BRC. Door de treffer sluipt er bij de gasten wat frustratie in de ploeg en vliegen de verwijten tussen spelers over en weer. BRC profiteert hier optimaal van, want binnen korte tijd vergroot het elftal de marge. Na een strakke hoekschop van Stefan van den Bosch missen 5 spelers de bal en is Jeroen van Gameren messcherp en ramt hij de bal van dichtbij tegen de touwen, 2-0. Hierna zijn er nog wel wat kleine kansen voor beide ploegen, maar gescoord wordt er niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft probeert BZS met goede moed in ieder geval een eretreffer te maken, maar Mario Baars is niet van plan daaraan mee te werken. Met enkele sterke reddingen houdt hij vanavond de ‘0’. De enige keer dat hij gepasseerd wordt, is Bas van Rijnsbergen bij de les om de bal voor de doellijn weg te werken. BRC bouwt in de tweede helft wel een licht overwicht op, maar door slordig spel komt ook de thuisploeg niet echt tot grote kansen in de tweede helft. Bij de eerste goede aanval is het echter wel gelijk raak. Na een goede aanval over links is het Matthijs Frehe die de bal voor zijn voeten krijgt. Net als in de eerste helft zet hij zijn directe tegenstander te kijk en zijn schot vliegt prachtig in de verre bovenhoek. Hierna is de wedstrijd wel gespeeld en kabbelt deze richting het einde. In de slotfase is het Hans Kroeze die na goed doorjagen een vrije doortocht richting de goal heeft voor de 4-0, maar hij stuit op de keeper.

Zo boekt BRC in een voetballend mindere wedstrijd toch een mooie overwinning met 3-0. Aankomende zaterdag wordt er voor het eerst voor het ‘echt’ gespeeld. In de beker is het sterk vernieuwde Leerdam Sport de tegenstander. BRC speelt thuis op Sportpark Molenzicht, aftrap is om 14:30!

Andere berichten