BRC pakt winst in en tegen Haaften

Na de forse nederlaag in de beker afgelopen zaterdag tegen Lekvogels kon er gewerkt worden aan herstel in de laatste oefenwedstrijd voor BRC. Tegenstander is Haaften, ook een competitiegenoot aankomend seizoen, maar gedegradeerd uit de 3e klasse, dus een sterke tegenstander.

Dat het een sterke tegenstander is, blijkt ook wel in de openingsfase, waarin BRC weinig grip heeft op de beweeglijke Haaftense spelers van vanavond. In de openingsfase houdt keeper Mario Baars zijn doel nog schoon. Helaas wordt Haaften door BRC in het zadel geholpen. Na een foutieve pass terug uit, kan Jordy Perdon de bal onderscheppen en oprukken richting het BRC-doel. Hij faalt niet 1 op 1 en zet zo Haaften op 1-0. BRC lijkt wakker geschud door de treffer en komt beter in de wedstrijd. Verdedigend heeft Haaften de zaken redelijk op orde en verder dan wat schoten uit de tweede lijn komt BRC niet. Uiteindelijk leidt zo een schot uit de tweede lijn wel de gelijkmaker in. Na een combinatie door het centrum komt Lars van den Broek vrij op rand 16. Zijn schot kan de Haaftense keeper nog pareren, maar spits Sander Noom is alert en ramt de rebound binnen en zet zo BRC op 1-1. Helaas repareert Haaften al snel de stand in hun voordeel en weer wordt de ploeg geholpen door BRC. Bij een dieptebal troeft Daan Pellicaan zijn directe tegenstander op snelheid af, maar de bal heeft een vreemde stuit en bij het uitverdedigen raakt hij deze helemaal verkeerd. Deze zeilt met een boogje over Mario in het doel. Vlak voor rust komt BRC voor de tweede keer langszij. Na een afgeslagen corner ontvangt Biko van Mook de bal op de achterlijn. Hij geeft de bal strak voor, deze wordt halfslachtig weggewerkt door de defensie van Haaften en vanaf elf meter haalt Jarno van de Water overtuigend uit en zijn harde schot laat de doelman van Haaften kansloos. Niet veel later fluit de goed leidende scheidsrechter voor de rust met een 2-2 stand.

In de tweede helft ontstaat er een gelijkopgaande wedstrijd, al zijn de grootste kansen voor BRC en pakt men al snel voor het eerst de voorsprong deze avond. Net als in de eerste helft kan een afstandsschot maar half gepakt worden door de doelman en deze keer is Lars van den Broek er als de kippen bij om vanuit een moeilijke hoek goed af te drukken en BRC op 2-3 te zetten. Hierna heeft Haaften meer de bal, maar is BRC gevaarlijk in de omschakeling. Zo heeft na een vloeiende aanval over rechts Sander Noom de bal vrij voor het inschieten van dichtbij, maar werkt hij de bal over het doel heen. In de slotfase dringt Haaften aan voor een gelijkmaker, maar tot echt grote kansen komt de ploeg niet. De in de rust ingevallen keeper Jelle van Soelen en de defensie zijn vastberaden om geen derde treffer te incasseren en de winst mee naar huis te nemen. In die opzet slaagt BRC en zo revancheert de ploeg zich enigszins voor de smadelijke nederlaag tegen Lekvogels.

Aankomende zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma voor BRC. Ook dan is een competitiegenoot de tegenstander, namelijk Herovina. BRC speelt thuis op Sportpark Molenzicht, aftrap 14:30.

Andere berichten