BRC met 1-3 onderuit in enerverend oefenduel

Afgelopen dinsdag oefende BRC 1 thuis tegen LRC 2. In een vermakelijke wedstrijd gingen de bezoekers uit Leerdam er met de winst vandoor, 1-3. Voor BRC scoorde Jeroen van Gameren.

BRC met 1-3 onderuit in enerverend oefenduel.

De duels volgen elkaar snel op in de voorbereiding en deze dinsdag stond dan ook alweer de volgende wedstrijd op het programma. Er werd thuis gespeeld tegen LRC 2, een 2e elftal dat op een zeer behoorlijk niveau acteert.

Menig supporter wist ook vanavond weer de weg te vinden naar het Sportpark en deze kregen een boeiende wedstrijd voorgeschoteld. De eerste grote kans is al binnen vijf minuten voor BRC. Na een matige pass in de opbouw van LRC kan Kylian van Heemskerk de bal onderscheppen en deze heeft gelijk een diepe bal op Jarno van de Water in huis. Deze kan vanaf rand 16 vrij inschieten, maar zijn schot wordt door de keeper en met behulp van de paal gered.

Beide ploegen proberen voetballend op te bouwen en bij vlagen is er dan ook leuk voetbal te zien. In de eerste 25 minuten bouwt LRC een licht veldoverwicht op, echt grote kansen blijven uit. Toch komen de bezoekers op voorsprong. Na een vloeiende aanval over links kan de bal gevaarlijk ingebracht worden in de 16 van BRC. Met enig fortuin frommelt Daam van de Zeeuw de bal achter keeper Mario Baars. Luttele minuten later ontsnapt BRC aan een grotere achterstand wanneer een speler van LRC vanaf 6 meter de bal snoeihard op de lat ramt. Hierna neemt BRC de overhand, heeft men een aantal mooie aanvallen in huis, maar ontbreekt het in de laatste fase net aan de zuivere eindpass. 0-1 is dan ook de ruststand.

Met zes wissels aan de kant van BRC komt het elftal fris uit de kleedkamer en gaat men op zoek naar de gelijkmaker. Echter blijft het oppassen voor de bezoekers uit Leerdam. Ondanks dat BRC de eerste speldenprikjes uitdeelt, is het LRC dat de marge vergroot. Een vrije trap vanaf zo een 25 meter wordt langs de muur buiten het bereik van Mario in de verre hoek gekruld door Chris van Bruggen, 0-2. BRC gaat niet bij de pakken neerzitten en probeert voetballend de aansluitingstreffer te vinden. Na zo een 20 minuten in de tweede helft valt dan ook de verdiende aansluitingstreffer. Na een aanval over vele schijven heeft Matthijs Frehe een goede individuele actie op links in huis en zijn strakke voorzet wordt door Jeroen van Gameren knap bij de eerste paal binnen gewerkt, 1-2. Helaas voor BRC is de vreugde van korte duur, want zo een 8 minuten later is het 1-3. Na enige onoplettendheid achterin kan Ricco van Dijk de derde Leerdamse treffer maken. In de slotfase probeert BRC de achterstand nog te verkleinen door 1 op 1 te gaan spelen en hierin worden ook nog een aantal grote kansen gecreëerd, maar ontbreekt het in de afronding.

Zo eindigt een vermakelijk duel in 1-3, al is de uitslag bijzaak en kan er voortgeborduurd worden op het spel dat BRC tot nu toe op de mat legt. Aankomende zaterdag staat het derde oefenduel op het programma. In Culemborg wordt er om 14:00 gespeeld tegen Vriendenschaar op Sportpark Terwijde. Tot zaterdag!

Andere berichten