BRC komt niet tot scoren thuis tegen NOAD’32

Na de teleurstellende nederlaag tegen ASH kwam vandaag de nummer 8, NOAD'32, op bezoek bij BRC.

Door de versterkte degradatieregeling is BRC nog steeds allesbehalve veilig en zullen er in de laatste vijf wedstrijden nog wel punten gehaald moeten worden. Een driepunter tegen een concurrent zou dan zeer welkom zijn.

Dat beide ploegen de punten goed kunnen gebruiken, is wel duidelijk tijdens de wedstrijd. Er lijkt toch enige spanning op te zitten en dit komt het voetbal zeker niet ten goede. NOAD’32 probeert met lange ballen gevaar te stichten rond de laatste linie van BRC, terwijl BRC vooral nog rommelig oogt en er weinig lijn in het spel te ontdekken is in de eerste helft. Bovendien zijn veel tweede ballen voor de gasten uit Wijk en Aalburg, waardoor NOAD’32 een optisch overwicht heeft. Tot grote kansen leidt dit niet, enkel wat schoten uit de tweede lijn, maar die zijn een makkelijke prooi voor keeper Mario Baars. BRC zet daar echter net zo min iets tegenover en een 0-0 ruststand is dan ook een logisch gevolg.

In de tweede helft is BRC de betere, al houdt het voetballend nog steeds niet over. Grote kansen weet de ploeg nu wel te creëren. Na zo een kwartier in de tweede helft heeft rechtsbuiten Matthijs Frehe een goede actie op rechts in huis, houdt het overzicht en legt breed op de vrijstaande Nick van der Burg. 1 op 1 zou dit een koud kunstje voor de spits moeten zijn, maar hij stuit op keeper Corne Mouthaan die goed zijn doel klein maakt. Hierna is het Matthijs Frehe die BRC op voorsprong kan zetten. Weer komt hij op rechts er doorheen en hij mikt op de verre hoek, maar ook hij stuit op de Wijk en Aalburgse doelman. Zo houdt deze zijn ploeg in de wedstrijd. Verdedigend heeft BRC in de tweede helft amper iets meer te duchten van de gasten die voornamelijk tegenhouden en vechten voor een belangrijk punt. Hoewel BRC uit voorzetten ook nog het aluminium teistert, blijft het 0-0.

Zo pakt NOAD’32 een zwaarbevochten punt en blijft BRC op basis van de grote kansen in de tweede helft toch ietwat teleurgesteld achter. Met een Paasweekend voor de boeg kan de batterij de komende weken opgeladen worden voor het seizoensslot, waarin de doelstelling handhaving veiliggesteld moet worden. Eerste tegenstander om dat doel te behalen, is directe concurrent Vuren met evenveel verliespunten. Eerder dit seizoen speelden BRC en Vuren gelijk in een bizar spektakelstuk (6-6). Aftrap is om 14:30 op Sportpark Vuren!

Andere berichten