BRC in enerverende wedstrijd te sterk voor MVV’58

In de eerste competitiewedstrijd was MVV'58 de tegenstander van BRC 1. In een spannend duel op een drukbezocht sportpark Molenzicht pakte BRC de volle drie punten.

Na weken voorbereiding was het dan vandaag eindelijk zover, de eerste officiële competitiewedstrijd voor BRC. Tegenstander is het vorig seizoen gedegradeerde MVV’58, een geduchte tegenstander.

Tijdens de warming-up kwam de regen nog met bakken uit de lucht, maar gedurende de 90 minuten bleef het droog. Tot grote opluchting van de in grote getale afgereisde supporters naar sportpark Molenzicht. Deze kregen een spannend en boeiend schouwspel voorgeschoteld.

In de openingsfase zijn beide elftallen nog zoekende op het natte veld en is er van goed voetbal absoluut geen sprake. Wel heeft BRC een licht overwicht, maar tot grote kansen komt de ploeg niet gedurende de eerste helft. Uit het niets krijgt BRC een buitenkansje om de score te openen. Na een aanval over rechts wordt Nick van der Burg gevloerd in de 16 en de scheidsrechter wijst gedecideerd naar de stip. De toegekende strafschop wordt door Matthijs Frehe keurig binnengeschoten. Hierna neemt MVV’58 het heft in handen en komt BRC onder grote druk te staan. Nadat de gasten al enkele grote kansen op de gelijkmaker gemist hadden, is het Robin Kok die alert is bij het benutten van een rebound. In eerste instantie redde keeper Mario Baars nog knap op de poging van Daaf Kok. Ook hierna houdt Mario Baars zijn elftal met enkele sterke reddingen in de wedstrijd. Zo een tien minuten voor rust moet hij alsnog voor de tweede keer capituleren. Op links heeft Maurice Kaasjager een goede actie in huis en hij krult de bal fraai in de verre bovenhoek. 1-2 is ook de ruststand.

In de tweede helft zijn de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Waar BRC zich in grote delen van de eerste helft te makkelijk liet aftroeven, is daar in de 2e helft geen sprake meer van. Met veel energie probeert men de gelijkmaker te forceren. MVV’58 loert op de snelle omschakeling, maar komt tot weinig uitgespeelde kansen. Wel komt BRC met de schrik vrij als na een scherpe voorzet Bas van Rijnsbergen net over zijn eigen doel werkt. In het laatste kwartier draait BRC alsnog de wedstrijd om. Na een sterke actie van Biko van Mook verdient hij een vrije trap na neergehaald te zijn. De bal lijkt goed te liggen voor een linkspoot, maar het is Stefan van den Bosch die met rechts een mooie streep de bal via de binnenkant weet te maken en BRC op gelijke hoogte zet. MVV’58 is van slag en vanaf de aftrap pakt BRC zelfs al bijna de voorsprong. Na een te korte terugspeelbal van Cas Wilpstra kan spits Jarno van de Water de bal onderscheppen voor de keeper, maar hij laat deze uitgelezen kans liggen en schiet tegen de keeper op. Niet veel later pakt BRC alsnog de verdiende leiding. Deze wordt ingeleid door goed verdedigend werk van linksback Sander de Haar. Hij onderschept een lange bal keurig en stuurt gelijk Matthijs Frehe in de diepte weg. Met een mooie slalom in de 16 zet hij twee tegenstanders te kijk en vanuit een lastige hoek wipt hij de bal over de keeper heen. Hierna zet MVV’58 alles op alles om gelijk te maken, maar BRC geeft niets meer weg en pakt zo de volle drie punten.

Zo begint BRC de competitie met een mooie thuisoverwinning op het sterke MVV’58. Een overwinning waar het in de eerste helft nog niet naar uit zag, maar BRC herstelde zich knap. Volgende week staat de eerste uitwedstrijd op het programma voor BRC. In Kerkwijk zal de gelijknamige voetbalclub de tegenstander zijn. Aftrap is om 15:00.

Andere berichten