BRC hervat tweede seizoenshelft met winst

Na de winterstop werd er vandaag weer voor het echt gevoetbald door BRC 1. Er stond gelijk een heuse derby op het programma tegen MVV'58. Hoe dat afliep? Lees snel verder.

Na een lange winterstop werd deze zaterdag de competitie in 4H hervat. Tijd om even rustig in het ritme te komen, was er niet, want de West Betuwse derby tegen MVV”58 stond op het programma. Eerder werd er in een zeer spannende en enerverende wedstrijd van 3-2 gewonnen in Beesd door BRC.

Net als aan het begin van het seizoen kregen de supporters, in grote getale van BRC aanwezig, een boeiend schouwspel voorgeschoteld. Al vanaf minuut 1 gaan beide ploegen vol gas en bij de eerste beste aanval van BRC kan Nick van der Burg de score openen, maar zijn boogbal mist snelheid. Wel verdient BRC een hoekschop, maar het is MVV dat hieruit gevaarlijk kan worden. Na een afgeslagen bal kan Meteren er met 4 tegen 1 uitkomen. Tot opluchting van BRC wordt deze overtalsituatie zeer beroerd uitgespeeld en blijft het 0-0 in de openingsfase. Hierna neemt MVV’58 de overhand en heeft het veelvuldig balbezit. Een aantal keren kan men gevaarlijk worden, maar keeper Mario Baars is bij de les en houdt zijn doel schoon in de 1e helft. Na een halfuur komt BRC meer uit zijn schulp en na enkele waarschuwingsschoten is het na zo een 36 minuten raak. Na een combinatie op links stuurt Kevin Spronk de bal in de loop mee van Jarno van de Water. Deze kan de bal vrij meenemen richting de goal en krult de bal van dichtbij langs de Meterense doelman, 0-1. MVV’58 is hierdoor van slag en het is BRC dat kansen krijgt om de voorsprong uit te breiden. Uiteindelijk volgt een tweede BRC-treffer snel. Na een ingooi slingert spits Nick van der Burg de bal voor. Deze lijkt uit de lucht geplukt te worden door de doelman, maar deze laat de bal uit zijn handen glippen. Matthijs Frehe is er als de kippen bij om de bal van dichtbij in het lege doel te werken. Zo gaat BRC met een mooie 0-2 voorsprong rusten.

Het is duidelijk dat MVV’58 in de tweede helft meer en meer gaat komen, op zoek naar de gelijkmaker, maar dit biedt ook kansen voor BRC in de omschakeling. Zeker een van de wapens van de ploeg. Echter is het de gastheer dat al snel de aansluitingstreffer maakt. Na een afdraaiende hoekschop kan door verdediger Bart van Leeuwen vrij ingekopt worden bij de tweede paal, 1-2. De Meterense ploeg heeft hierdoor al snel het gevoel dat er nog een resultaat gehaald kan worden en hierdoor is het voor BRC een fase van tegenhouden, de voorsprong vasthouden en waar mogelijk de marge weer uit te breiden. Een tactiek die perfect uitpakt. Na drukzetten op de verdediging van MVV’58 kan Jarno van de Water de bal in de 16 breed leggen op de volledig vrijstaande Matthijs Frehe en de topschutter heeft geen enkele moeite om de bal in het doel te schuiven en de marge weer op twee te brengen. Het is al snel duidelijk dat MVV deze klap niet meer te boven komt en BRC de punten mee naar huis gaat nemen. In de slotfase krijgt de uitslag nog wat extra glans. Matthijs Frehe baant zich een weg langs (of door) meerdere verdedigers, behoudt het overzicht en legt de bal af op Nick van der Burg. De spits blijft 1 op 1 koel en rondt keurig af voor de 1-4. De goed leidende scheidsrechter heeft na 90 minuten genoeg gezien en trekt geen tijd bij, waardoor BRC een mooie 1-4 overwinning boekt op een directe concurrent.

BRC komt daarmee sterk uit de winterstop en zet een eerste stap richting lijfsbehoud in de 4e klasse met een versterkte degradatieregeling. Met 7 punten achterstand op de top 3 zal BRC zich voorlopig ook moeten richten op het achter zich houden van de ploegen onder zich, voordat men naar boven kan kijken. Er kan in alle rust toegewerkt worden naar de volgende competitiewedstrijd, want de komende twee zaterdagen is er geen (competitie)voetbal. Pas op 24 februari treedt BRC weer aan. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Kerkwijk op het bezoek. Uit werd er op de valreep nog een punt gepakt door BRC na een 2-0 achterstand. Aftrap is om 14:30 op Sportpark Molenzicht.

 

Foto’s: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Andere berichten