BRC en Herovina delen de punten in boeiend schouwspel

Onder winterse omstandigheden speelde BRC 1 afgelopen zaterdag uit in Herwijnen tegen Herovina. Hoewel er niet gescoord werd, was het een vermakelijke ontmoeting.

Na een week rust voor BRC kon het elftal vandaag weer aan de bak. Opponent is het hooggeplaatste Herovina, toch wel een van de titelkandidaten. Voor BRC is het vooral zaak om aansluiting te houden met de top 5 in verband met de versterkte degradatieregeling.

Ondanks de winterse kou hadden vele supporters van beide clubs de weg naar Sportpark de Kol kunnen vinden en werd er op een prima bespeelbaar veld om half 3 afgetrapt. Al snel blijkt dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn en duels worden hier zeker niet bij geschuwd. De strijd is veelal sportief, soms op het randje, maar nooit erover, waardoor zich een boeiend duel kan ontwikkelen. In de openingsfase heeft Herovina het meeste balbezit en probeert het de defensie van BRC aan het wankelen te brengen met voorzetten en schoten uit de tweede lijn. BRC raakt hierdoor niet verontrust en probeert zich langzaam in de wedstrijd te voetballen. Na een slordigheid in de opbouw van Herovina is de eerste kans voor BRC. Jarno van de Water kan de bal veroveren op de helft van Herovina en zet voet richting het vijandelijke doel. Hij stuit echter op de goed uitgekomen doelman Rik Verploegh, maar had misschien de bal moeten breed leggen op een medespeler. Hierna is het Herovina met een kans. Na een hoekschop valt de bal voor de voeten van spits Kevin Steenbruggen, maar Mario Baars springt vol overtuiging in de baan van het schot en behoedt BRC zo voor een achterstand. Voor rust krijgt BRC nogmaals een kans om de score te openen. Na een goede dieptebal op Nick van der Burg kan hij 1 op 1 door. Hij omspeelt de doelman, haalt uit met rechts, maar op de doellijn brengt verdediger Remon Steenbruggen redding voor Herovina.

De tweede helft laat eenzelfde spelbeeld zien. Beide ploegen willen maar wat graag de openingstreffer maken, maar zijn ook op hun hoede voor een achterstand. Het is Herovina met de eerste echte kansen. Met enkele lange ballen maakt het het BRC lastig, maar de verdediging staat goed vandaag en als het nodig is, brengt de sterk keepende Mario Baars vandaag redding om de belangrijke nul te houden. Aan de andere kant blijven de echte kansen voor BRC uit. Het team probeert het wel, maar in de laatste fase ontbreekt het te vaak aan overtuiging of de juiste keuze. Invaller Biko van Mook probeert het na een goede actie met een schot vanaf de hoek 16, maar ook hier brengt Rik Verploegh redding op. Aan de andere kant lijkt hierna de vlugge Jesse van Vliet 1 op 1 door te kunnen, maar met een uiterste krachtsinspanning onderschept de zeer goed spelende rechtsback Joery Pippel de bal. Zijn collega aan de linkerkant, Sander de Haar, toont evenzo een sterk niveau vandaag. In de slotfase lijkt BRC nog de volle buit te pakken. Na een goede opening op de linkerflank van Sander de Haar kan Jarno van de Water er vandoor. De hoek blijkt helaas te moeilijk om de doelman van Herovina met een schot van dichtbij te verrassen en dus blijft het bij 0-0.

Zo is het enige dat vandaag ontbrak in een zeer vermakelijke wedstrijd de doelpunten. Uiteindelijk kunnen beide ploegen leven met een puntje, gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Voor de winterstop mag BRC nog een keer aantreden en weer tegen een titelkandidaat. Aanstaande zaterdag is Haaften de tegenstander in een heuse streekderby. Aftrap is om 14:30 op Sportpark Molenzicht onder leiding van oud-profvoetballer Danny Koevermans.

Andere berichten