BRC 4 op zoek naar eerste driepunter van de competitie

BRC 4 ging zaterdagmiddag vol goede moed op zoek naar de eerste competitiezege van het seizoen. Nadat de jongens donderdagavond goed hebben getraind op Boutenstein, was daar dan eindelijk het moment waar wij al zo'n 6 jaar op hebben gewacht.

Onze topspeler MIKE PEK HEEFT ZIJN SINGLE UITGEBRACHT! Deze hit is te beluisteren op Spotify en YouTube: Mikey Pek – Gooi De Glazen Vol. We raden al onze volgers aan hier 2,5 minuut voor vrij te maken.

Nu over naar de serieuze zaken. Theole had van tevoren iets bedacht om het ons extra moeilijk te maken. Ze hebben namelijk geen kleedkamer voor ons beschikbaar en ja, wij mochten met ongeveer 5 graden buiten onder de overkapping omkleden. De laatste keer dat dit ons is overkomen, was op een jeugdtoernooi in 2001.

Nu er toch geen kleedkamer was, besloot de geblesseerde Luuk om meteen de horecagelegenheid in de kantine van Theole te testen. Met een worstenbroodje en een Budels biertje kwam hij tevreden naar buiten. Met een review van 4,5 sterren op een schaal van 5, bleek dat de kwaliteit hier in orde is.

Ondertussen maakt coach Dirk de opstelling bekend en grijpt weer terug naar een vertrouwde 1-4-3-3 forma7e. Damien begint op doel. De achterhoede wordt gevormd door Luuk S., Bas, Olivier en Dennis. Het middenveld bestaat uit routernier Sjoerd (al 37 jaar), Ruben en Nathan, terwijl de voorhoede wordt bezet door aanvalsleider Jaime en op de flanken Kenny en Jan. De wisselspelers zijn Pepijn, Manuel, Nico en Ryan.

Klokslag 13:30 uur blaast de scheidsrechter op zijn fluitje en zijn we begonnen. De eerste 20 minuten gebeurt er niet veel op het veld. Beide ploegen tasten af en hebben aanvallend nog niet veel in te brengen. Na 25 minuten krijgt BRC een corner. De keeper grijpt mis en Bas neemt in de scrimmage de bal over. De keeper van Theole heeft nog niet door dat Bas een geslepen speler is. Terwijl de keeper Bas licht beetpakt, gaat Bas gewillig naar de grond. De verder goed leidende scheidsrechter gaat hierin mee en wijst naar de stip. Nu onze vaste penaltynemer nog altijd geblesseerd is, gaat Bas zelf achter de bal staan. Hij schiet de bal op geweldige wijze in de linkerbovenhoek en laat de keeper kansloos. BRC leidt met 0-1!

Het is even wennen voor onze jongens; de laatste keer dat we op voorsprong stonden, was op 23 september bij ASH. Na 35 minuten spelen probeert Nathan het van zo’n 20 meter, helaas pakt de keeper van Theole deze bal knap en blije de stand 0-1. Deze voorsprong wordt simpel vastgehouden tot de rust en de achterhoede komt niet in moeilijkheden. Dirk en Manuel kunnen tevreden terugkijken op de eerste hele. In de rust worden er noodgedwongen een aantal wijzigingen doorgevoerd. Nico komt in het veld voor Ruben en Jaime verlaat het veld voor Pepijn

De tweede hele verloopt een stuk stroever. BRC komt moeilijker van de eigen hele af, maar tot grote kansen leidt dit nog niet. De achterhoede blije prima overeind. Na 60 minuten mag Nathan op een mooie plek aanleggen voor een vrije trap, helaas gaat de bal ruim langs het
doelnet naar de bouwplaats. Kort daarna meldt Theole zich weer voor Damien’s doel. Bas maakt hier een knullige overtreding en ook Theole krijgt een penalty. Gelukkig keert Damien de inzet op fraaie wijze en blije de 0-1 tussenstand staan.

Het noodlot slaat na 80 minuten dan toch toe. Een ogenschijnlijk makkelijk te keren bal laat Damien glippen en plots staat het dan toch 1-1. Daarna valt er weinig positiefs te melden en blaast de scheidsrechter na 89 minuten. Eindstand: 1-1.

Door het gelijkspel loopt BRC 4 wel een puntje in op de concurrentie.

Coach Dirk en assistenten Manuel en Maxim zullen blij zijn dat de winterstop er eindelijk is; de druk op dit trio is de laatste weken aanzienlijk toegenomen. Tijdens de winterstop kunnen de diverse blessuregevallen (ontstoken vinger, doorkomende verstandskies, verkoudheid, hamstringproblemen, knieproblemen, ziek kind, nieuw huis en een zeurende vrouw) hopelijk snel herstellen en fris en fruitig starten aan de tweede seizoenshelft.

De winterstop zullen we gebruiken om een trainingskamp te houden in de Belgische Ardennen. Hopelijk zullen de resultaten in de tweede seizoenshelft verbeteren.

Andere berichten