BRC 2 Zon – Emplina X, missie geslaagd

Vandaag stond de wedstrijd tegen Emplina X op het programma. Beide elftallen hadden hun voorafgaande bekerwedstrijden dik gewonnen en zouden onderling gaan uitvechten wie er de tweede ronde zou bereiken.

Emplina X is een elftal waarbij de oudste speler nog jonger is dan de jongste speler van ons. Verder hebben ze de afgelopen wedstrijden ook geen goals tegen gekregen, dus we konden onze borst nat maken.

Bij BRC Zondag 2, leeft ook het gevoel dat de bekerwedstrijden eigenlijk alleen dienen als oefenwedstrijden. Enkele selectiespelers opperde voorafgaande aan de wedstrijd om deze te laten lopen, zodat we niet ons vrije weekend in oktober zouden moeten inleveren voor een wedstrijd in de 2e ronde. De staf had afgelopen week weer een uitdaging om de selectie gevuld te krijgen want een groot aantal spelers was op vakantie of moest een rondje fietsen door 020. Wederom was Nab bereid om aan te sluiten en zo konden we aantreden met 15 spelers.

Allereerst weer even een terugblik op de donderdag trainen. Uw insider moest verplicht gaan trainen in Den Bosch, waar hij uitgenodigd was door één van de selectie leden om te genieten van de nodige spa geel met een schuimkraan en eten van een restaurant met een Michelin ster. Daardoor moest hij de afsluitende training missen. Echter kreeg hij wel uit betrouwbare bron te horen dat er een speler was die uitblonk. Haider bleek voor de training Chinese wonder thee genuttigd te hebben en kon werkelijk niks fout doen. Ballen in de kruising, lopjes, 4 spelers uitspelen op de vierkante meter, het lukte allemaal. Uiteindelijk won zijn team het partijspel met overmacht.

Nu zou je zeggen dat je zo’n speler op zondag direct van de aftrap laat beginnen, maar daar dacht de staf anders over. Ze wilde er voor zorgen dat Haider niet naast zijn ‘’Made in China’’ schoenen ging lopen en plaatste hem op de bank. Hierdoor moest Haider Dida inschieten, echter trok hij de lijn van afgelopen donderdag gewoon door. De ene na de andere bal vloog de kruising in, met als hoogte punt en bal die via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal snoeihard binnen viel. Dida werd dus vooral warm van de ballen uit het net halen. Iets wat gezien het verloop van de wedstrijd nog niet eens zon slechte warming-up bleek te zijn.

Dus zonder Haider maar met de terugkomst van zowel ‘’papa’’ Tinus en vakantieganger Randy alias Witte in het elftal konden we beginnen aan de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was opzich nog prima. Emplina had veel de bal maar echt veel creëerde ze niet, wel was direct duidelijk dat ze naast een goede conditie ook een aantal goede spelers hadden, waarbij de keeper en de aanvoerder van de tweede helft er boven uit staken. Na wat kleine kansen over en weer kwam Emplina in de 15e min op een 0-1 voorsprong. Een schot vanuit de 2e lijn vloog tot verbazing van iedereen onder Dida door zo het net in. Dida zou later verklaren dat hij onderdeel was van de groep selectie spelers die niet naar de 2e ronde van de beker wilde en daardoor had besloten om deze wedstrijd te saboteren.

Vervolgens kwam BRC, tot schrik van een deel selectie leden, weer terug in de wedstrijd. Een vrijetrap van de Zool werd bij de 2e paal door Leroy alias Lerra terug voor het goal gekopt en spits Gijp stond op de goede plek op de 1-1 binnen te schieten. Niet lang hierna kwam Emplina weer op voorsprong door wederom een schot uit de 2e lijn. Ook van deze voorsprong konden ze niet lang genieten want Bakker had een goed voorzet in huis op de Zool en hij knikte knap de 2-2 binnen. Zo stond het na 30 minuten voetballen 2-2 op sportpark molenzicht. 

Vervolgens ging het tot opluchting van een deel van de selectie snel. Binnen 10 minuten stond Emplina met 2-5 voor. Ook hier zaten enkele goals bij waar menig matchfixer jaloers op zou zijn. De 2-5 was trouwens nog een bijzonder moment. Dida kon in eerste instantie nog knap redden, maar de bal kwam in 2e instantie bij een spits van Emplina terecht. De spits van Emplina kapte Dida uit om vervolgens op goal te schieten, Tinus had zich inmiddels op de doellijn gepositioneerd en kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm. Emplina claimde dat de bal over de doellijn was (was die ook) en op hun verzoek gaf de scheidsrechter een doelpunt. Echter toen Elmar alias Elmo riep dat dit niet zo was besloot de scheids zijn beslissing terug te draaien en de bal op de stip te leggen. Aan het resultaat veranderde weinig  want de bal werd beheerst binnen geschoten. Al snel daarna volgde het rust signaal.

Over de 2e helft kunnen we voor de rest kort zijn. Emplina is conditioneel veel beter dan BRC en de ruimtes op het veld worden heel erg groot. BRC krijgt nog een aantal kansen waarvan het er helaas geen weet te benutten. Het dichtste bij is nog de Zool die Haider tijdens het inschieten probeerde na te doen. Echter beland zijn bal via de lat en de paal op de doellijn en zo strandde zijn poging in schoonheid. Emplina daarentegen weet nog vier keer het net te vinden en zo winnen zij verdient met 2-9. Opluchting bij een deel van de selectie, want zo wordt de 2e ronde vermeden. Volgens een deel van de selectie, missie geslaagd.

Tijdens de wedstrijd was er trouwens nog wel een momentje waarbij de Zool een discussie kreeg met onze trouwe supporter Arie. Door lichtelijke frustratie over het spelverloop reageerde de zool wat gefrustreerd op een opmerking van Arie. Arie, namens de Zool excuses voor zijn reactie en achteraf gezien had je helemaal gelijk. We hopen je volgende week weer langs de lijn te zien.

Volgende week start voor BRC 2 zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen Wadenoijen 5. Aanvang om 11:00. Zoals de afgelopen wedstrijden hebben aangetoond, doelpunten en spektakel gegarandeerd.

Als slot akkoord nog een prachtig nieuwtje van u Insider. Onze zondag familie is wederom een supporter rijker. Marco en Carola zijn afgelopen zondag trotse ouders geworden van een prachtige dochter. De naam blijft nog even geheim maar deze zult u snel horen. Wij wensen Marco, Carola en de kleine alle geluk, liefde en gezondheid toe.

Tot volgende week, met vriendelijke groet,

Uw Insider

Andere berichten