BRC 2 Zon – Buren 3

Vandaag op de eerste dag van Oktober, stond voor BRC 2 zon de 2e competitie wedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen Buren 3.

Uit betrouwbare bronnen hadden we al vernomen dat Buren problemen had om voldoende spelers op de mat te brengen en dat bleek ook de reden dat hun eerste competitie wedstrijd vorige week werd afgelast. Uiteindelijk wisten ze voor de wedstrijd tegen ons wat jongens uit de jeugd mee te nemen waardoor de wedstrijd wel door kon gaan.

Allereerst natuurlijk weer een terugblik naar afgelopen week. De week van de klassieker in de Eredivisie. Uw insider wil natuurlijk wel even benoemen dat de mooiste en beste club van Nederland Feyenoord, de club uit 020 heeft vernederd. Zelfs een paar door Gijp gesponsorde fakkels konden niet voorkomen dat Feyenoord de overwinning in de stille arena pakte. Een aantal selectie leden had er afgelopen woensdag nog wel vertrouwen in, maar helaas was de verdediging van 020 nog een grotere gatenkaas als dat de verdediging van Wadenoijen.

Dan door naar de afsluitende training van Donderdag. De boodschap van vorige week was blijkbaar aangekomen want dit keer waren er 17 man aanwezig. Het partijspel was van een uitzonderlijk niveau en na dik 90min stond er een uitslag van 9-6 op het bord, uiteraard weer voor het team van uw insider. Sommige mensen zullen zeggen dat dit komt omdat hij ook de teams indeelt. Dit wil ik even uit de wereld helpen, aangezien ik de teams altijd indeel naar eer en geweten. Grote uitblinker deze donderdag was Dick Wammes, de voormalig hoofdtrainer van VV Beesd liet zien dat hij ook nog een aardig balletje kan trappen. Meerdere fantastische passes hielpen zijn ploeg aan de overwinning.

Zondag voor de wedstrijd stond weer de jaarlijkse team foto op het programma. Met ingehouden buiken en strak gekamde haartjes werden de vedettes van de zondag op de gevoelige plaat vast gelegd. De fotograaf had gelukkig wel zijn groot hoek lens mee want zo veel oppervlakte had hij nog nooit gezien. Vervolgens konden we starten aan onze gebruikelijke warming up en na een minuut of tien was ook de scheidsrechter er klaar voor en konden we beginnen.

Vanaf het begin heeft BRC de overhand, al is al wel snel duidelijk dat Buren een lastige, geslepen ploeg is om tegen te spelen. Bij elke duel wordt de scheidsrechter bespeelt en vocaal zijn ze zowel op als langs het veld duidelijk aanwezig. In het eerste half uur van de wedstrijd krijgen we een aantal kansjes maar de keeper van Buren weet met een aantal prima reddingen zijn doel schoon te houden. Na een half uur breekt BRC eindelijk de ban. Een diepte pass van Choco wordt fraai aangenomen door de Zool. Zijn directe tegenstander is zo onder de indruk van deze aanname dat hij hem alle tijd geeft om een prima voorzet te geven op Edje. Edje weet wel raad met deze voorzet en knikt kiezel hard de 1-0 binnen.

Vervolgens krijgt Buren bij de eerste de beste keer dat ze over de middenlijn komen een strafschop. Bij een voorzet zou Jozef een overtreding hebben gemaakt op de mid-mid van Buren. Een zeer discutabele strafschop, maar zoals de scheidsrechter later zou verklaren, je moet het toch spannend houden. Normaal gesproken staat onze penalty killer Dida op de kooi, maar deze eerste helft is het Niels die het doel van BRC verdedigt. Nadat de scheidsrechter de regels aan Niels heeft uitgelegd en vervolgens een vuiltje uit zijn oog heeft gehaald (schijnt de reden voor de penalty te zijn) kan de penalty na 5 minuten ook eindelijk genomen worden. De zenuwen bij de aanvoerder van Buren zijn inmiddels zo hoog opgelopen dat hij de penalty keurig naast schiet. BRC komt dus goed weg en het blijft 1-0.

Vlak voor rust komt BRC op een 2-0 voorsprong. De man die als doelstelling heeft uitgesproken dat hij dit seizoen 15 goals gaat maken, begint aan een fantastische solo. Alla Messi ontwijkt Olijf meerdere doodschoppen en na een man of vijf het bos in te hebben gestuurd heeft hij een prima voorzet in huis op de Zool. Hij kan vervolgens in een leeg goal binnenschuiven. Niet lang daarna kunnen we gaan genieten van de heerlijke ranja geserveerd door Bakker.

Na rust gebeurt er het eerste kwartier weinig. BRC vindt het allemaal wel prima en Buren is vooral gefrustreerd. Na 60 minuten valt dan de 3-0. De Zool snoept de bal af van de laatste man van Buren en speelt vervolgens Bakker aan. Bakker pakt die cadeautje met beiden handen uit en schiet overtuigend binnen. Vervolgens heeft een speler van Buren zijn frustraties niet meer in de hand. Bij een ogenschijnlijk normaal duel tussen hem en Choco wilt de speler van Buren een vrijetrap. De scheidsrechter laat echter gewoon doorspelen wat bij de speler van Buren in het verkeerde keelgat schiet. Na enkele verwensingen in de richting van de scheids kan deze speler terecht vertrekken en speelt BRC nog maar tegen 10 man.

In de 75e minuut valt dan de definitieve beslissen. Rick alias Tosti heeft een prachtige bal in huis richting de Zool. In plaats van de bal aan te nemen besluit de Zool om vanaf de hoek 16 in eens te stiften en verdwijnt de bal prachtig over de verbouwereerde keeper tussen de pallen. Op de bank van BRC werd het een vieze goal genoemd. Om het echo van de Zool niet te groot te laten worden werd hij direct gewisseld door waarnemend coach Michael alias Japie.

Het slot akkoord was voor onze laatste man Randy alias Witte. Nadat hij in de 60min nog ontevreden gewisseld werd mocht hij het de laatste 15 minuten nog even in de spits proberen. Witte liet al snel zien dat hij ook dit uitstekend beheerst en wist een prima pass van Choco met zijn hoofd over de keeper heen te koppen. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 5-0.  Ook nog even een compliment aan Dida die de 2e helft Niels verving tussen de palen. Ondanks dat hij het grootste deel van de 2e helft weinig te doen had. Zorgde hij er in de laatste vijf minuten, met twee prima reddingen voor, dat BRC de 0 hield.

Al met al een dik verdiende overwinning op een lastige tegenstander. BRC speelde een prima wedstrijd en kwam, op de penalty na, nauwelijks in de problemen. Volgende week wacht voor BRC de eerste echte kraker van het seizoen, thuis tegen BZS 4. Zij wonnen hun eerste wedstrijd met 7-0 van Ophemert, dus verwacht wordt dat dit een van de titel kandidaten zal zijn. Aanvang van deze wedstrijd is 10:00.  We hopen u dan weer langs te lijn te zien.

Sportieve groet,Uw Insider

Andere berichten