BRC 2 tankt vertrouwen voor competitiestart

Na het knappe gelijkspel tegen GJS 2 stond afgelopen zaterdag de laatste uitwedstrijd van het beker toernooi tegen Unitas op het spel. Op papier kon BRC 2 niet meer doorgaan in de beker, maar om een goed gevoel over te houden aan de beker diende er gewonnen te worden.

Unitas begon sterk aan de wedstrijd. Zo hadden de mannen uit Gorinchem de eerste helft het betere van het spel en stond BRC 2 aardig onder druk. Na een aantal kansen van GJS 2 was het in de 33e minuut raak en werd er een lange voorzet achter keeper van Soelen in de verre hoek verwerkt. Tot ongeloof van Bram Wakker werd dit doelpunt geteld “Die spits mag blij zijn dat er geen VAR is bij de amateurs, Anders zat hij al vroeg aan de thee” ,aldus Bram Wakker. Echter wist BRC 2 in de 44e minuut nog op gelijke stand te komen. Na een aantal mooie kaatsen werd Kevin Kruissen diep gestuurd door Rik Verwolf waarna Kevin de bal mooi langs de keeper kon lopen en voor de 1-1 kon zorgen. Hierna volgde konden de mannen ook opzoek gaan naar de thee in de broeierige kleedkamer van Unitas.

In de tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt. Waar in de eerste helft GJS 2 het betere van het spel had was het in de tweede helft BRC 2. Zo wist Kylian in de 60e minuut attent te reageren toen de keeper een hoge bal los liet en hierdoor de 1-2 op het scorebord kon zetten. Ook Nick van Gameren wist in korte tijd veel impact te maken zo wist hij na een mooie kap beweging de bal in de linker bovenhoek te plaatsen en tekende hij hiermee in de 67e minuut voor de 1-3. Dit was dan ook de beslissing in de wedstrijd waarna er steeds meer ruimtes vrij kwamen in het laatste kwartier. Zo werd Sander in de 86e minuut met een mooie steekbal van Kylian diep gestuurd en kon hij de 1-4 eenvoudig binnenslepen. Echter bleef het hierbij niet bij en kon Nick na de “Nick van Gameren sleep” en het afronden van een 1 op 1 de 1-5 en 1-6 in de slotfase op zijn rekening schrijven waardoor hij zich beloonde met een hattrick.

Man of the match: Bart van Lith! Je kent ze allemaal wel Sergio Ramos, Virgil van Dijk en Paulo Maldini. Al weken klopt de goed spelende van Lith aan bij dit rijtje en daarom voor deze week de terechte man of the match!

Aanstaande zaterdag staat dan weer de competitie wedstrijd op het spel. Zo zal er thuis tegen Heukelum 2 gevoetbald. Op papier een spannende wedstrijd waar de mannen van BRC 2 zich willen revancheren na de nederlaag van vorig jaar.

Andere berichten