Bizarre comeback BRC 1, van 0-6 naar 6-6

Afgelopen zaterdag trad BRC 1 aan tegen Vuren 1. Na afloop kon amper iemand geloven wat zich had afgespeeld op Sportpark Molenzicht. Na een 0-6 ruststand rechtte BRC de rug en sleepte een 6-6 gelijkspel uit het vuur.

“It ain’t over till the fat lady sings”, zo luidt het Engelse gezegde. Dat bleek meer dan ooit van toepassing op de wedstrijd tussen BRC en Vuren deze zaterdag. Op Sportpark Molenzicht ontvouwde zich een bizar duel met een dozijn aan treffers gelijk verdeeld over beide teams. Een doelpuntrijk gelijkspel is het amateurvoetbal zeker niet vreemd, maar een comeback van 0-6 bij rust naar 6-6 met een man minder zal zelden vertoond zijn.

Vooraf was BRC na de ruime overwinning op NOAD’32 een week eerder misschien licht favoriet tegen het gedegradeerde Vuren, maar op papier leken de ploegen elkaar weinig te ontlopen. Dit blijkt ook in de openingsfase. Hierin heeft BRC enigszins het veldoverwicht en het betere van het spel, maar tot kansen leidt dit niet. Vanaf minuut 20 kantelt het spelbeeld volledig. Na een goede individuele actie van Bas van der Vliet kan hij vrij uithalen vanaf rand 16 en zijn schot kan niet gekeerd worden door Mario Baars. Hierna gaat het hard met de doelpunten en binnen no time staat het 0-3 voor Vuren. Tot overmaat van ramp moet Indy Markus met rood vertrekken na het neerhalen van een doorgebroken speler. Uit de daaropvolgende vrije trap wordt ook nog eens gescoord en zo lijkt er voor BRC geen houden aan. Bij Vuren lukt werkelijk alles in de eerste helft, zelfs een afgedwaalde voorzet vliegt prachtig in de winkelhaak. Als de scheidsrechter tot opluchting van BRC voor de rust fluit staat er een afgetekende 0-6 op het scorebord voor de gasten uit Vuren.

In de rust kan BRC op adem komen en het tactisch beter neerzetten met het doel om er niet nog harder af te gaan voor het thuispubliek en de schade te beperken. Geloof in een resultaat is er absoluut niet, hooguit op 1 of 2 eretreffers. Met de moed der wanhoop betreedt BRC het veld voor nog eens 45 minuten tegenhouden. Tot verbazing van alles en iedereen scoort BRC al binnen drie minuten brutaal een tegentreffer. Het is Nick van der Burg die een mooie lange bal van Stefan van den Bosch goed meeneemt en 1 op 1 koel blijft. Het leidt vreemd genoeg tot enige opluchting bij het tiental. Vuren lijkt van slag door de snelle treffer en grossiert in fouten in balbezit. Na een vrije trap van BRC kan deze door Vuren weggewerkt worden. Deze valt voor de voeten van Stefan van den Bosch, deze aarzelt niet en haalt uit met zijn ‘zwakke’ linker. Het schot vliegt prachtig in de rechterbovenhoek, 2-6. Bij Vuren slijpt er steeds meer twijfel in het spel, terwijl BRC met meer vertrouwen gaat spelen. Enkele minuten later is de achterstand zelfs al gehalveerd. Het is Nick van der Burg die na een goede aanval de bal voor zijn voeten krijgt, hij trekt naar binnen en haalt gedecideerd uit met zijn linker. Zijn schot is de keeper van Vuren te machtig en zo staat het 3-6. De gasten uit Vuren zijn blijkbaar nog steeds niet wakker geschud, want gaan vanaf de aftrap gelijk opzichtig in de fout. Een bal in de opbouw kan onderschept worden door Jarno van de Water en met een steekbal op maat stuurt hij Matthijs Frehe weg. Deze blijft koeltjes 1 op 1 met de keeper en schuift de bal door zijn benen tegen de touwen, 4-6.

Na de snelle vier treffers gaat de storm liggen en kunnen beide ploegen even bijkomen van wat er zojuist gebeurd is in het begin van de tweede helft. BRC moet hard blijven werken om Vuren aanvallend onschadelijk te maken, maar slaagt hier, in tegenstelling tot in de eerste helft, goed in. Al krijgt de Vurense ploeg zeker wel kansen door het overtal. Eenmaal lijkt Vuren de nekslag toe te dienen, maar is Bas van Rijnsbergen, niet voor het eerst dit seizoen, de reddende engel op de lijn voor BRC. Zo een tien minuten voor tijd denkt BRC de vijfde treffer te maken maar de goal van Biko van Mook wordt afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later is het alsnog raak. Na een goede actie op links van Kevin Spronk kan hij strak voorleggen en van dichtbij tikt Matthijs Frehe binnen voor zijn tweede van de middag. In de slotfase gaat BRC vol voor de gelijkmaker. Tot vreugde van iedereen bij BRC valt deze in de laatste minuut. Sander de Haar heeft een sterke rush op links in huis, behoudt het overzicht en geeft de bal strak voor het doel van Vuren. Vanaf dichtbij is Nick van der Burg zijn directe tegenstander te snel af en hij jaagt van dichtbij de bal tegen de touwen. Hij voltooit hiermee zijn hattrick, maar nog belangrijker de comeback van BRC, 6-6!

Zo pakt BRC vanuit onmogelijke positie alsnog een punt met een memorabele comeback in de nog prille historie van de fusieclub. Alle complimenten verdient de ploeg voor de tweede helft, maar uiteraard is voor het team ook duidelijk dat het nooit zo ver had mogen komen. De aanwezige supporters van beide clubs waren in ieder geval de winnaar van deze uiterst vermakelijke middag. Voor BRC kan het vizier weer op de volgende wedstrijd tegen WSV Well. Aftrap om 14:30.

Andere berichten