Asbaktegel voor BRC stap op weg naar rookvrij complex

Op vrijdag 10 november heeft wethouder Joke van Vrouwerff symbolisch een asbaktegel overhandigd aan voetbalvereniging BRC. Dit met als doel om te voorkomen dat peuken in de natuur terechtkomen.

Daarnaast riep de wethouder op om de sigaretten voorgoed te doven. ‘Het is niet goed voor mens en milieu’. BRC verwacht binnenkort het sportcomplex compleet rookvrij te krijgen, gaf bestuurslid Leo van Rijnsbergen aan bij de overhandiging.

Sigarettenpeuken zijn klein en toch zorgen ze voor heel wat opruimellende en milieuschade.

Peuken vormen bijna de helft van al het zwerfvuil. 31,5% van het aangetroffen afval bestaat uit sigarettenfilters en 1 peuk op de grond vervuilt maar liefst 500 liter water. Kortom alle reden om er samen voor te zorgen dat de peuk niet op straat of op de stoep komt. Een asbaktegel plaatsen is hiervoor een oplossing. Vandaar deze symbolische overhandiging.  

De wethouder reageerde verheugd op de mededeling van bestuurslid Van Rijnsbergen dat de voetbalclub actief werkt aan een rookvrije sportcomplex binnen korte termijn. “Het is de wens van de gemeente West Betuwe om een rookvrije generatie te creëren. Hier helpen we inwoners ook graag me op weg. Bijvoorbeeld met het programma Rookvrij en Fitter dat we sinds maart in deze gemeente aanbieden.

Andere berichten