Ondermaats BRC onderuit in matige wedstrijd

Vandaag stond voor BRC het treffen met ASH uit Hellouw op het programma. In een zeer matig treffen, hield de thuisclub de punten in eigen huis.

Na de knappe overwinning tegen koploper BZC’14 werd vandaag afgereisd naar het altijd lastige ASH. Eerder dit seizoen werd er thuis verloren, dus BRC had wat recht te zetten.

Al snel wordt duidelijk dat voor het mooie voetbal de supporters in Hellouw aan het verkeerde adres zijn. Wat beide ploegen vandaag laten zien, doet pijn aan de ogen. Spelers grossieren in balverlies, slechte passes, mislukte acties en bij vlagen, vraagt men zich langs de lijn af of men de zaterdagmiddag niet beter had kunnen besteden. Het is niet dat er niet geprobeerd wordt te voetballen, maar het zit er niet in op het lastig bespeelbare veld. Onder de streep is het de thuisclub die net iets beter met de omstandigheden omgaat, maar grote kansen blijven eigenlijk de gehele wedstrijd zo goed als uit.

Uiteindelijk is het ASH dat de ban breekt in de tweede helft. Na het niet goed verwerken van de bal achterin krijgt Thijmen Noordam de bal pardoes voor zijn voeten en in een tijd haalt hij uit vanaf rand 16 en laat keeper Mario Baars kansloos. BRC probeert met de moed der wanhoop nog een gelijkmaker te forceren, maar buiten het pompen van ballen in de vijandelijke doelmond komt het elftal niet. In de slotfase krijgt men alsnog de kans op de 1-1 op een presenteerblaadje. Na een goede actie van Kevin Spronk op links trekt de laatste man van ASH aan de noodrem. De overtreding lijkt buiten de 16 te zijn, maar de leidsman van vandaag legt de bal op de stip. Bas van Rijnsbergen, normaal een zekerheidje vanaf 11 meter, gaat vol vertrouwen achter de bal staan, maar schiet de pingel langs de verkeerde kant van de paal.

Zo pakt de thuisclub een belangrijke driepunter. Voor BRC is snel herstel gewenst, aangezien de ploeg nog steeds niet veilig is. Dat moet gebeuren aanstaande zaterdag thuis op Sportpark Molenzicht tegen NOAD’32. Aftrap is om 14:45

Foto’s: Nico van Ganzewinkel

Andere berichten