Onnodig puntverlies voor BRC in slotfase

Voor BRC 1 stond afgelopen zaterdag de derby tegen G.V.V. op het programma. Hoewel BRC veelvuldig de bal had en 90 minuten lang de bovenliggende partij was, eindigde de wedstrijd toch in een gelijkspel.

Na het gelijkspel een week eerder uit tegen Kerkwijk mocht BRC vandaag weer thuis aantreden. Tegenstander is G.V.v. uit Geldermalsen. Met de fusie misschien die wedstrijd die nog het dichtst bij een echte derby komt, maar gezien de wedstrijd is het dat enkel in naam. Qua wedstrijd en sfeer had het niks weg van een heuse derby.

De eerste helft verliep in een te laag tempo, waarbij G.V.V. ver inzakte en BRC veelvuldig de bal had (of misschien wel kreeg). BRC had veel moeite om kansen te creëren. De meest opwindende gebeurtenis in de eerste helft kwam voort uit een scherp aangesneden vrije trap van Stefan van den Bosch die nog met het hoofd onderweg verlengd werd. De bal leek op weg naar het doel, maar de doelman van GVV toonde zijn kwaliteit door de inzet knap te pareren. Dit was echter een zeldzaam lichtpuntje in een overwegend matte eerste helft.

Na de rust voerde BRC de druk op en begon meer kansen te creëren. Rond de 70e minuut viel eindelijk de openingstreffer voor BRC. Een vrije trap van wederom Stefan van den Bosch werd ingebracht richting de tweede paal waar Bas van Rijnsbergen alert was en overtuigend de bal van dichtbij in het doel werkte. Met nog een kwartier te spelen, leek BRC op weg naar de overwinning. Het elftal kreeg verschillende grote kansen om de wedstrijd te beslissen, maar faalde erin deze te benutten. Dit kwam het team uiteindelijk duur te staan. In de laatste minuten van de wedstrijd slaagde GVV erin om op gelijke hoogte te komen door een ongelukkig eigen doelpunt van BRC. De teleurstelling was voelbaar, terwijl de bezoekers hun gelijkmaker uitbundig vierden.

Zo staat BRC na drie wedstrijden weliswaar op een mooie 4e plek in de rangschikking, maar is het aantal punten van 5 toch enigszins minder dan gehoopt. Volgende week kan BRC op jacht naar drie punten in Brakel tegen de fusieclub BZC. Een tegenstander die vorig jaar hoog geëindigd is in de andere 4e klasse, dus het zal een zware middag worden. Aftrap is om 14:30 op Sportpark ‘t Veer in Brakel.

Andere berichten