BRC wint in matige wedstrijd van GVV

Op zaterdag 2 maart stond voor BRC de derby tegen GVV op het programma. In Geldermalsen had de ploeg het lange tijd lastig, maar wist het alsnog de volle buit binnen te halen.

Vandaag stond voor BRC de lastige derby uit in Geldermalsen tegen GVV op het programma. Na de aftrap blijkt al gauw dat GVV veel strijd in de wedstrijd gooit en daarmee BRC probeert te ontregelen. Dat gaat de Geldermalsenaren goed af en ze komen al snel terecht op voorsprong. Na zwak ingrijpen in de laatste linie van BRC kan Madeh Pichel vanaf rand 16 afronden buiten het bereik van keeper Mario Baars. BRC heeft het lastig met de energie die GVV in de wedstrijd legt, maar wordt binnen het kwartier een handje geholpen. Nadat Nick van der Burg zijn tegenstander Brandon Monhemius passeert, schopt deze terwijl de bal al een drietal seconden weg is schofterig na op kniehoogte en kan terecht inrukken met een rode kaart. Door het overtal wordt het spelbeeld zeer eenzijdig met veelvuldig balbezit voor BRC. Niet dat dit gelijk tot grote kansen leidt, want op het lastige veld is het voetbal zeer ondermaats. Vlak voor rust komt BRC het dichtst bij een treffer, maar het schot van Kylian Heemskerk gaat vlak langs de verkeerde kant van de paal. Zo is 1-0 de ruststand.

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld, maar dringt BRC meer aan op de gelijkmaker. Na wat kleine kansen in het eerste kwartier is het Nick van der Burg die de ban breekt. Na een mooi aangesneden voorzet van Stefan van den Bosch verlengt de spits de bal met zijn hoofd in de verre hoek en zet BRC zo op 1-1. Het is duidelijk dat de drie punten voor het grijpen liggen en met veel drang gaat BRC op zoek naar de voorsprong. Deze valt enkele minuten later al. Het is weer Nick van der Burg die zijn naam op het scoreformulier zet. Hij doet dit prachtig door een hoekschop in een keer in de verre hoek te krullen. Hiermee is het verzet van GVV definitief gebroken en kan BRC de stand nog iets meer aanzien geven door de score uit te breiden. Dit lukt slechts eenmaal. Na goed doorjagen van Lars van den Broek onderschept hij de bal, behoudt het overzicht en legt breed op de vrijstaande Jarno van de Water. Deze rondt 1 op 1 koeltjes af voor de 1-3.

Zo wint BRC in een matige wedstrijd en met de nodige moeite verdiend van GVV en slaat een klein gaatje met de onderste ploegen. Veilig is de ploeg nog niet, maar het elftal is zeker op de goede weg. Die goede weg moet een vervolg krijgen tegen koploper BZC’14 op dinsdag 12 maart.

Andere berichten