BRC krijgt Leerdam Sport pas laat op de knieën

Na 4 oefenpotjes, 2 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 nederlaag is het vandaag tijd voor het echte werk. De bekerpoule zit vol bekende clubs uit de regio; Herovina, Lekvogels en Leerdam Sport zijn de tegenstanders. Laatstgenoemde is de tegenstander van vandaag.

De hekkensluiter van vorig jaar in de 4e klasse H heeft zich flink versterkt in de zomerperiode. Een interessante wedstrijd dus voor het elftal van Frehe en van Steijn.

Om half 3 fluit scheidsrechter Bell af op een goed bezocht Sportpark Molenzicht. BRC heeft overwicht in de eerste helft maar is ook slordig aan de bal. De grootste kansen zijn voor de thuisploeg. Sander Noom weet een aantal keer in scoringspositie te komen maar kan helaas de trekker niet overhalen. Rond het doelgebied van keeper Mario Baars is het rustig, mede door het sterke verdedigingswerk van de defensie van BRC.

In het begin van de tweede helft verandert erg weinig aan het spelbeeld. De Leerdamse doelman weet zijn ploeg met een aantal fraaie reddingen te behoeden voor een achterstand. Na 20 minuten in de tweede helft begint Leerdam Sport zich vaker te melden op de speelhelft van BRC. De Leerdammers zijn ook dichtbij een doelpunt, maar 2 doelpogingen vliegen net naast het doel. In de eindfase van de wedstrijd begint BRC steeds beter te voetballen. Ondanks het overwicht in deze periode lijkt de bal er niet in te willen bij de Leerdamse goalie. Pas in de 83ste minuut is het eindelijk raak voor de Beesd Rhelico Combinatie. Het is invaller Jesse van Lith die een afvallende bal overtuigend binnen schiet. Hierna is de ban gebroken en weet BRC door te drukken. Matthijs Frehe tekent voor de 2-0 via een heerlijke vrije trap. Diezelfde Frehe geeft een paar minuten later de assist op de 3-0 van Jarno van de Water.

Ondanks dat de overwinning pas in de slotfase werd veilig gesteld is de overwinning wel dik verdiend op Leerdam Sport. Door de 2-0 overwinning van Herovina op Lekvogels is BRC op dit moment koploper in de bekerpoule. Aanstaande zaterdag gaat BRC naar Lexmond voor het duel tegen Lekvogels. Dinsdag is er nog een klein tussendoortje, er wordt dan thuis geoefend tegen Sparta’30 op Sportpark Molenzicht.

Andere berichten