BRC J013-2 Winterkampioen

Door een afgelasting leek het kampioenschap aan de JO13-2 voorbij te gaan. Gelukkig werd er alsnog gespeeld in Ingen tegen ISC en bekroonde het team een goede 2e seizoensfase met het kampioenschap

In de strijd om het winterkampioenschap was zaterdag 9-12 eigenlijk de beslissende datum. BRC, op dat moment koploper met 5 overwinningen en 1 verliespartij, was bij een overwinning zeker van de titel, maar alle kansen lagen ook nog open voor de nummer 2 Hedel en de nummer 3 Emplina. We hadden het dus volledig in eigen hand. Tot ieders teleurstelling werd onze uitwedstrijd tegen ISC op het allerlaatste moment afgelast door de tegenpartij en daarmee leek de titel aan ons voorbij te gaan. 

Gelukkig, na het nodige lobbywerk van Ardy bij zowel ISC als de KNVB werd de uitwedstrijd alsnog ingelast op zaterdag 16-12.  

’s Ochtend bij vertrek vanaf de club was de spanning bij onze spelers behoorlijk aanwezig. Ineens had iedereen last van allerlei pijntjes en het liefst wilde iedereen beginnen in de wissel. Na een motiverend praatje van de coaches begonnen we aan de wedstrijd.  

Al vrij snel na de aftrap kwam de verlossende openingsgoal na en mooie aanval en goed teamwork.  

Je zag de spanning van de spelers (en de vele meegereisde ouders) afglijden. De tegenstander creëerde nog een aantal kansen, maar die gingen naast of werden vakkundig gestopt door onze jarige keepster Carmen.  

BRC bleef lekker voetballen en de voorsprong was bij de rust uitgebreid naar 0-3. Dit kon toch niet meer misgaan? 

Na de rust bleven we strijden, en werd maakten we snel de 0-4. Een penalty in ons voordeel werd helaas gestopt, maar ook hierdoor werden we niet uit het veld geslagen. Uiteindelijk scoorden we nog 2x en werden we door de 0-6 overwinning overtuigend kampioen!  

Dit feestje werd bescheiden gevierd op het veld van de tegenstander met een medaille voor elke speler en een grote gelegenheidsbeker en werd later voortgezet in onze eigen kantine met een frietje en wat drinken. 

Al met al een dik verdiend kampioenschap! Op naar een succesvolle 3e fase! 

Andere berichten