BRC en Haaften houden elkaar in evenwicht

Vlak voor de winterstop stond er voor BRC de ontmoeting met titelkandidaat Haaften op het programma. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd en deelden de punten in een leuk duel.

Na het doelpuntloze gelijkspel van vorige week stond vandaag de thuiswedstrijd tegen misschien wel titelfavoriet Haaften op het programma. Ondanks het uiterst belabberde weer had toch menig supporter de weg naar het sportpark weten te vinden en de toeschouwers kregen een boeiend duel te zien.

Al snel wordt duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Haaften wordt in de eerste helft gesterkt door de wind in de rug, maar voetballend heeft BRC het betere van het spel in het begin. De defensie van de gasten staat goed, waardoor het creëren van echte kansen lastig blijkt. Na zo een twintig minuten komt BRC tot de eerste grote kans. Na een goede actie van Matthijs Frehe op rechts stuurt hij Nick van der Burg in de diepte weg. Deze kan vrij door richting de vijandelijke goal en probeert de Haaftense doelman te omspelen. Deze is echter bij de les en plukt de bal voor de voeten van de spits weg, waardoor de kans verloren gaat. Kort hierna is Haaften gevaarlijk, maar keeper Mario Baars heeft een puike redding in huis op een schot in de verre hoek. BRC krijgt al snel een nieuwe kans om de score te openen. Na een goede combinatie op links kan Jarno van de Water er op de flank vandoor en hij behoudt het overzicht met een bal breed op Stefan van den Bosch. Deze probeert met een welgemikt schot de bal in het doel te plaatsen, maar deze schampt de paal helaas voor BRC aan de verkeerde kant. Zo is het zeker niet saai in de eerste helft, maar gescoord wordt er niet.

In de tweede helft zakt het niveau wat weg, mede door de lastige weersomstandigheden. In dat opzicht is de winterstop een fijn vooruitzicht, maar daarvoor moesten beide ploegen nog 45 minuten aan de bak. Het is BRC dat uiteindelijk de ban breekt. Na een ingooi op links kan Stefan van den Bosch de bal met een mooi boogje over de verdediging leggen op Jarno van de Water. Deze aarzelt niet, plukt de bal in 1x uit de lucht en deze zeilt zeer fraai over de keeper in het doel, 1-0. Door de voorsprong laat BRC het spel meer aan de gasten, maar gevaar blijft uit van Haaften. Het is juist BRC dat de score kan vergroten na 65 minuten, maar een 1 op 1 kans is niet besteedt aan Jarno van de Water. Tot overmaat van ramp is het Haaften dat juist uit de tegenstoot op gelijke hoogte komt. Na een aanval over de flank kan de bal voorgegeven worden en van dichtbij kan Siem van Gansewinkel de bal tegen de touwen jagen. in het laatste kwart proberen beide ploegen nog de volle buit te pakken en in de laatste minuten is het Haaften dat hier het meeste op aandringt, maar gelukkig houdt BRC stand.

Zo eindigt een vermakelijke wedstrijd in een terechte 1-1 stand. Beide ploegen hadden kansen om meer dan een keer te scoren, maar zullen kunnen leven met het gelijke spel. Complimenten ook voor scheidsrechter Kroes vandaag die de wedstrijd met verve leidde en slechts eenmaal (terecht) geel hoefde te trekken. Met twee knappe gelijke spelen tegen titelkandidaten kan BRC met een goed gevoel de winterstop in. Een deel van de selectie zal in actie komen in Gorinchem bij de Proxsys Cup, maar er kan zeker goed rust gepakt worden. Eerstvolgende competitiewedstrijd is begin februari tegen MVV’58.

Andere berichten