BRC boekt ruime overwinning uit bij NOAD’32

Onder herfstige omstandigheden speelde BRC 1 vandaag uit tegen NOAD'32. In een sportieve wedstrijd boekte BRC een mooie 1-6 overwinning.

Na de volle drie punten in de openingswedstrijd tegen MVV’58 werd er door de kersverse fusieclub niet meer gewonnen in competitieverband. Na een relatief verre reis naar Wijk en Aalburg stond de ontmoeting met NOAD’32 op het programma. Een tamelijk onbekende club, maar gezien de prestaties van vorige jaren een sterke tegenstander.

In tegenstelling tot het fletse optreden een week eerder tegen ASH (0-2 nederlaag) schiet BRC vandaag uit de startblokken. Al binnen drie minuten tekent het elftal voor de 0-1. Na een mooie opening op links wordt het spel verlegd naar rechtsbuiten Biko van Mook. Deze legt de bal keurig terug op de inkomende spits Jeroen van Gameren en de routinier mikt de bal in de linkerbenedenhoek buiten bereik van de Aalburgse keeper. Al gauw wordt duidelijk dat NOAD’32 met de wind in de rug gokt op een snelle uitbraak. Na balverlies op eigen helft door BRC lijkt het mis te gaan, maar erger wordt voorkomen. Helaas blijkt dit slechts uitstel van executie, want na tien minuten komt NOAD op gelijke hoogte. Een te korte pass terug kan onderschept worden door de voorhoede van de gastheren en vanaf rand 16 wordt de bal onhoudbaar afgerond, 1-1. Een kleine tegenvaller voor BRC, maar het elftal heeft duidelijk het gevoel dat hier vandaag drie punten te halen zijn. BRC heeft de eerste helft de overhand en NOAD’32 heeft de handen vol aan de aanvalsdrang. Vlak voor rust pakt BRC weer de leiding. Na het onderscheppen van de bal stuurt Kevin Spronk linksbuiten Jarno van de Water weg in de diepte. Deze spurt richting de goal en zijn lage schuiver van dichtbij treft doel. Ondanks hevige protesten van de bank van NOAD wegens buitenspel blijft de treffer (terecht) staan.

Waar de verwachting is dat NOAD’32 in de tweede helft fel gaat beginnen om een snelle gelijkmaker te forceren, lijkt het daar in de verste verte niet op. De gastheren ontberen duidelijk vertrouwen vandaag en BRC dicteert het spel. Na een kwartier wordt de voorsprong uitgebreid door BRC. Na wat gerommel op de achterlijn wordt de bal voorgetrokken en tot geluk van BRC vliegt deze via een verdediger van NOAD’32 in het doel, 1-3. BRC is nog amper klaar met juichen of het team maakt al de 1-4. Na een goede actie van Matthijs Frehe op links geeft hij de bal mee op Jarno van de Water en hij faalt niet 1 op 1 met de keeper vanaf rand 16 en tekent voor zijn tweede van de middag. De wedstrijd is duidelijk gespeeld, al is het noemenswaardig dat NOAD’32 sportief blijft voetballen en voetballend ook probeert om nog de achterstand te verkleinen. De defensie van BRC staat echter goed vandaag, al moet Bas van Rijnsbergen eenmaal als reddende engel optreden door een bal voor de lijn weg te plukken. Gescoord wordt er wel aan de andere kant door BRC in het laatste kwartier. Eerst is het Kylian Heemskerk die uit een goed aangesneden corner van Matthijs Frehe binnen kopt bij de tweede paal. Biko van Mook heeft hierbij goed opgelet, want vijf minuten later kopt hij raak bij de tweede paal na een hoekschop vanaf de andere kant van de voet van Sven van den Broek. Zo eindigt de wedstrijd in een klinkende 1-6 winst voor BRC.

Een mooie overwinning en nog belangrijker weer eens drie punten. Lang juichen is er niet bij, want aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Op Sportpark Molenzicht is het gedegradeerde Vuren de tegenstander, dus BRC is gewaarschuwd voor een sterk team. Aftrap is om 14:30!

Andere berichten