BRC 2 snijdt nieuwe ‘competitietaart’ aan met 3 punten

Na de 1-6 overwinning tegen Unitas 2 stond zaterdag 23 september de eerste competitiewedstrijd tegen Heukelum 2 voor BRC 2 op de planning.

Een op het oog moeilijke wedstrijd. Vorig jaar was hier door de meeste in de competitie ook al tegen gespeeld en moest er genoegen gedaan worden met één punt uit 2 wedstrijden. Echter wist BRC weer met een verrassing uit de enorm hoge hoed van Carl, namelijk Guus van der Leije die voor het eerst in de spits mocht staan, Heukelum goed onder druk te zetten. Zo kreeg Bo na 5 minuten al een vrije kopkans, maar ging deze rakelings naast. Echter wist BRC de druk door te zetten en tekende Kevin Spronk van dichtbij voor de 1-0. Echter stortte het kaartenhuis van BRC na het doelpunt wel in en was het spel zeker niet goed in de eerste helft. Gelukkig hield BRC de voorsprong vast en kon het in de rust op zoek gaan naar de thee.

In de tweede helft kwam BRC iets sterker uit de kleedkamer. Zo kwamen passes over 5 meter wel aan en werd het wat dreigender. Zo werd er in de 62e minuut een doelpunt helaas afgekeurd na een duw van Jens Kroeze. Echter stond de verlossende 2-0 kort daarna op het scorebord. Nadat Guus van Bosbeek een lage voorzet in de rebound wist binnen te schieten, tekende hij ook meteen voor de eindstand.

“Ook deze week weer een kijk van een speler binnen de lijnen: Het was een prettige dag op kantoor. Met deze overwinning doen we goede zaken in de competitie door het felbegeerde Heukelum terug op aarde te zetten. Een mooi begin van dit seizoen! Zelf had ik ook nog een goal moeten maken als nieuwe spits, maar scoren doen we naast het veld. Op naar volgende week!” Aldus, Guus van der Leije.

Man of the match: Guus Bosbeek. Met het aantrekken van Ibrahim Bilici en Guus Bosbeek wist BRC 2 ook zijn stempel te drukken op de transfermarkt. Laatstgenoemde was bij zijn debuut meteen belangrijk met de verlossende 2-0, waardoor hij uiteindelijk voor de eindstand tekende.

Aanstaande zaterdag staat de eerste uitwedstrijd op de planning. Om 12:15 zullen de mannen van BRC 2 tegen Everstein 2 spelen.

Andere berichten